Oppilaitosradiot jälleen aktiivisia

kirjoittanut

kategoriassa

Yksittäisinä päivinä tai muutamien viikkojen jaksoissa lähettävät oppilaitosradiot ovat aktiivisimmillaan alkuvuoden aikana. Tämän vuoden alkupuolella lähettävistä asemista ensimmäisten joukossa on Ranualla toimiva Opistoradio. Sen lupa on voimassa helmi-maaliskuun ajan. Helsingissä äänessä ovat maaliskuusta alkaen Trombit FM ja Kaupunkiradio. Mynämäen Radio Taajamakin on palaamassa taajuudelle.

Ranuan kristillisen kansanopiston Opistoradio lähettää alkavana viikonloppuna 7.-8.2. ohjelmaa Talvipäiviltä. Opistolla pidettävän tapahtuman seurapuheita, alustuksia ja paneelikeskustelua lähetetään lauantaina kello 12, 15 ja 18 sekä sunnuntaina kello 12 ja 15 alkaen. Lähetykset kuuluvat myös netissä.

Pelkästään radiotaajuudella 94,8 MHz kuuluvia lähetyksiä tehdään Opistoradiossa helmi-maaliskuussa keskiviikkoisin. Silloin taajuudella lähetetään edellisenä sunnuntaina nauhoitetut rauhanyhdistyksen seurat. Kansanopiston viestintälinjan opiskelijoiden tekemille ohjelmille on oma noin tunnin mittainen lähetys maaliskuun lopulla.

Useiden pääkaupunkiseudun oppilaitoksen yhteisprojekti Kaupunkiradio lähettää tänä vuonna taajuudella 107,4 MHz. Koelähetykset alkavat maaliskuun alkupuolella ja varsinaiset ohjelmalähetykset viikolla 11. Kaupunkiradiossa ovat mukana Laajasalon opisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Kallion ja Vaskivuoren lukiot sekä Nuorten toimintakeskus Happi. Ohjelmistossa huomioidaan myös tulevat eduskuntavaalit.

Helsingin Evankelisen Opiston säätiön pyörittämä Trombit FM saa käyttää taajuutta 93,6 MHz 9. maaliskuuta alkaen. Lupajakso on noin kuukauden pituinen. Mynämäen lukion Radio Taajama palannee ääneen maaliskuussa. Viime syksyksi ja alkuvuodeksi suunnitellut lähetykset peruuntuivat lähetinvian takia. Radio Taajama on ollut äänessä taajuudella 104,2 MHz muutamina päivinä vuodessa yleensä 1-2 tuntia kerrallaan.

Mediamonitori