DNA:n tv-verkko lisää HD-tarjontaa

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoDNA:n tv-lähetysverkon kanavatarjonta kasvaa tammikuun aikana. HD-tasoisia kanavia on sen jälkeen tarjolla kaikkiaan 12. DNA:n oma verkko toimii VHF-taajuuksilla. Kanavatarjonnan kasvattaminen antaa teräväpiirtolähetyksiä vastaanottaville kotitalouksille lisävalikoimaa.

Uuteen antennitelevisioon siirrytään vaiheittain niin, että nyt tarjottavien kanavien lisäksi uusia on luvassa huomattava määrä vielä tämän vuoden aikana. Siirtymä kohti uutta antennitelevisiota alkoi jo vuonna 2010, jolloin DNA avasi oman antenniverkkonsa Digitan perinteisen verkon rinnalle. DNA on keskittänyt antenniverkkonsa voimakkaasti teräväpiirtokanaviin.

– Kahta rinnakkaista verkkoa tarvitaan koko kanavatarjonnan ja teräväpiirron välittämiseen antennitelevision katsojille. Tavoitteemme on, että kaikissa Suomen antennitalouksissa on tulevaisuudessa mahdollisuus vastaavaan kanava- ja teräväpiirtotarjontaan kuin kaapelikodeissa, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen.

Antennitelevision koko kanavatarjonnan katsomiseen tarvitaan nykyaikainen Antenna Ready HD -merkinnällä varustettu televisio. DNA:n HD-tarjonnasta nauttimiseen tarvitaan lisäksi DNA:n verkkoon suunnattu HD-antenni.

Noin 85 prosenttia suomalaisista asuu alueella, jossa voi vastaanottaa molempien antenniverkkojen kanavatarjonta. Noin puolet Suomen kodeista vastaanottaa tv-palvelunsa antenniverkosta.

Mediamonitori

 


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “DNA:n tv-verkko lisää HD-tarjontaa”

  1. Jani Heiska avatar
    Jani Heiska

    Eipä näy nuo kanavat,koska täällä ei näy d-kanavanippu turhaa mainosta.