Järviradio tauolle Helsingissä

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio joutuu lopettamaan lähetykset Helsingin taajuudella 103,1 MHz tilapäisen radioluvan päättyessä ensi sunnuntaina. Taajuus siirtyy marraskuun lopulla aloittavan Jouluradion käyttöön, eikä pääkaupunkiseudulta löydy Järviradiolle vapaata lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettua lähetystaajuutta. Järviradio palaa samalle taajuudelle 8. tammikuuta alkaen. Kuopiossa Järviradion taajuus vaihtuu niin ikään sunnuntaina. Järviradio siirtyy taajuudelle 102,9 MHz, johon asema sai pitkäaikaisen ohjelmistoluvan viime viikolla.

Ensi vuoden alussa voimaan tuleva sähköistä viestintää säätelevä tietoyhteiskuntakaari vaikuttaa lyhytaikaisilla luvilla lähettävien radioiden toimintaan. Kolmen kuukauden mittaisia lyhytaikaislupia ei voi enää ketjuttaa peräkkäin, vaan asemien on pidettävä lupakausien välissä vähintään kahden kuukauden lähetystaukoja. Järviradiossa laki koskee Helsingin taajuuden lisäksi Riihimäen ja Oulun taajuuksia. Helsingissä lähetykset jatkuvat varmuudella 7. huhtikuuta 2015 saakka. Riihimäen taajuudelle 104,9 MHz ja Oulun taajuudelle 95,0 MHz Järviradiolla on jo uudet kolmen kuukauden luvat. Ne päättyvät ensi maaliskuun lopussa.

Ohjelmapäällikkö Markku Meänpää kertoo, että Järviradio on kiinnostunut pysyvämmistä luvista näissä kaupungeissa. Mäenpää mainitsee myös Lahden, jossa Järviradio ei ole aiemmin kuulunut. Mikkelissä sen sijaan Järviradio alkaa kuulua jo lähiviikkoina, sillä liikenne- ja viestintäministeriö myönsi asemalle ohjelmistoluvan viime kesänä. Aikaa uuden lähettimen avaamiselle on tämän vuoden loppuun.

– Ensi viikolla ratkeaa, mistä mastosta alamme lähettää Mikkelin suunnalla. Antennit ja lähettimet ovat jo valmiina, Mäenpää mainitsee.

Mediamonitori