Radio Musa syntyi 25 vuotta sitten

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Musa -logoTamperelainen radiokenttä mullistui 25 vuotta sitten, kun kaupungissa aloitti toimintansa yksityinen RADIO MUSA. Legendaarinen radiokanava nousi lyhyessä ajassa kaikenikäisten pirkanmaalaisten suosikiksi. Paikallisradio kuului vuosina 1989-1991 Tampereen seudulla taajuudella 103,8 MHz. Nykyään Radio Musan taajuus on 100,5 MHz.

Radio Musaa olivat tekemässä monet vielä nykyäänkin tunnetut henkilöt, kuten Pentti Teräväinen (ohjelmapäällikkö), Lasse Laakso (laulaja), Markku Urhonen (”Leo Hertz”), Juha Vuorinen (Pikku-Juha, kirjailija-toimittaja), Marko Kulmala (median moniottelija), Juha Suoranta (professori), Jussi Lähde (”presidentin mies”), Topi H. Honkonen (DJ Topi), Lasse Finska, Ari Wirén (Mansen Arska), Hannu Ignatius (Elvis-fanklubin presidentti), Ola (toimittaja Kari Saarinen), Black Mike, Petri Kaivanto, Minna Korhonen ja monet muut.

Radio Musan vauhdikas taival päättyi vuoden 1991 alussa suuren laman myötä. Radion tiimi siirtyi hieman myöhemmin Radio Sataplussan palvelukseen. Lähes kaikki musalaiset ovat tehneet merkittävän uran median monitoimijoina.

Uusi Radio Musa sai radiotoimiluvan syksyllä 2013 ja aloitti vakituisen toimintansa maaliskuussa. Syyskuun alussa kuuluvuusalue laajeni Helsinkiin. Uusi Radio Musa vaalii edeltäjänsä parhaita perinteitä laajalla musiikkivalikoimalla ja leppoisalla meiningillä.

Radio Musaa muistellaan perjantaina 21. marraskuuta Tampereen Semaforissa, jossa retrodiskoillaan ja vietetään samalla myös Smiling Sun -diskon pikkujouluja. ”Smailari” toimi 1970-80-luvuilla Kuninkaankadulla.

Wolfman Jack ja Pentti Teräväinen

Amerikkalainen DJ Wolfman Jack oli tuttu ääni monella suomalaisella paikallisradiokanavalla. Kuvassa ”susimies” poseeraa Radio Musan Pentti Teräväisen seurassa (Kuva: Pentti Teräväisen arkisto).

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Musa syntyi 25 vuotta sitten”

  1. Reijo Glad avatar
    Reijo Glad

    Onnea Pena! Olet tehnyt upeaa työtä musiikki- ja paikallisradiokulttuurin piirissä ollen aina myös kaiken sisäpiirissä ja edelläkävijänä. Onneksi rinnallasi on ollut toimiasi tukeva ja kaiken ymmärtävä Aija.
    Jatketaan yhdessä paikallisradioiden uudelleen tulemisen puolesta
    t. Reijo ja Teva ”Sandels”