MTV Uutiset aloittaa kenguruvuorot

kirjoittanut

kategoriassa

MTV-logoMTV Uutiset aloittaa ensi vuoden alussa kokeilun, jossa yöuutiset tuotetaan Australiasta. Kokeilun taustalla ovat STT-Lehtikuvan positiiviset kokemukset vastaavasta siirrosta. MTV:n yöuutisia Australiassa tekevä toimittaja työskentelee osana isoa kansainvälistä toimitusta. MTV Mediat siirtää vastuun yöuutisten toimittamisesta Sydneyssä MTV:n asuvalle freelancer-toimittajalle. Jatkossa Mtv.fi:n, Radio Novan ja Tekstikanavan yöajan uutisointi hoidetaan Australiasta.

Toimittajan sijoittuminen isoon kansainväliseen toimitukseen tarjoaa avaimet laadukkaaseen ja monipuoliseen ulkomaanuutisointiin. Samalla kotimaan toimituksen resursseja vapautuu muihin tehtäviin. Siirto vähentää koko toimituksen kuormittavuutta. Suomen yövuorot tehdään Australiassa aamu- ja päivävuoroina.

MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila uskoo kokeiluun.

– STT-Lehtikuva on tuottanut yöuutisia samalla metodilla keväästä lähtien. Heidän kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Myös monet muut eurooppalaiset mediayhtiöt hyödyntävät metodia. Idea kuulostaa korkealuontoiselta, mutta se on todettu käytännössä erittäin toimivaksi, Ylä-Anttila kertoo. Kokeilu ei vaikuta MTV:n henkilöstöön.

Mediamonitori – MTV