Leijonaradio kajahtaa Suomeen Turusta

kirjoittanut

kategoriassa

Leijonaradio-logoUusi Leijonaradio aloittaa lähetykset lauantaina 1. marraskuuta kello 17.00. Leijonaradio kuuluu netissä ja ula-taajuudella Turussa. Ohjelmistolupa taajuudelle 95,6 MHz on voimassa tammikuun loppuun saakka, mutta netissä lähetykset tulevat jatkumaan tuonkin jälkeen. Leijonaradion studio on lähellä Turun keskustaa.

Musiikkipainotteiselta kanavalta kuullaan juonnettua ohjelmaa tilanteen mukaan, eikä kanavan soittolista perustu mihinkään tiettyyn genreen tai pelkästään listahitteihin. Soittolistalla on uuden musiikin seassa vanhempaa musiikkivalikoimaa.

Leijonaradion tekijät katsovatkin ensin, miten musiikkipainotteinen kanava saavuttaa yleisöä. Musiikkilinjan valinnassa on ollut apuna alkuvuodesta tehty kysely, ja lisäksi kuulijapalautetta seurataan tarkasti.

Leijonaradion taustalla on radioalalle täysin uusia henkilöitä, joskin teknistä apua radiotulokas on saanut parilta alan konkarilta. Turun studiossa tullaankin tekemään radiota hieman toisin kuin Suomessa on totuttu. Kanavan kustannukset pyritään pitämään kurissa, mikä mahdollistaa edullisen mainosajan myymisen mainostajille. Radiokonsepti on tehty yksinkertaiseksi ja helposti muokattavaksi.

Muutos radiolainsäädännössä voi hankaloittaa Leijonaradion pysymistä ula-taajuudella. Uusi laki sallii tilapäisen radiotoiminnan enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Samalle tai osittain päällekkäiselle kuuluvuusalueelle voi saada uuden luvan kahden kuukauden lähetystauon jälkeen. Tämä ei Leijonaradion tekijätiimiä haittaa.

– Leijonaradion on vakaa tarkoitus pysyä ula-taajuudella ilman katkoksia. Uskomme sen olevan mahdollista pelkästään lyhytaikaisilla toimiluvilla, joskin uusi, ensi vuonna voimaan astuva laki on vielä hieman tulkinnanvarainen, Leijonaradion keulahahmoihin kuuluva Juha Vainio vakuuttaa.

Pysyvämpää toimilupaa Leijonaradio tulee hakemaan, kunhan lupien myöntäminen siirtyy Viestintävirastolle.

Turun valikoituminen radion kotipaikaksi johtuu kahdestakin syystä.

– Turku on ensimmäinen kaupunki sen vuoksi, että koko idean isä on turkulainen. Starttipaikaksi mietittiin ensin pääkaupunkiseutua, mutta Turussa ei paikallisradiopuolella ole ihan niin kovaa kilpailua, eikä kaupungissa ole tapahtunut paljoakaan uutta radiorintamalla. Tämä on siis hyvä paikka aloittaa kanava. Uusia kaupunkeja mietitään myöhemmin, Vainio visioi.

Uuden radiokanavan ohjelmistossa on mainetta niittäneen brittitähti Kim Wilden juontama 80-luvun hittejä soittava ohjelma. Tätä on näillä näkymin tarjolla ensi vuoden alkupuolella.

Mediamonitori