Radio Lux vetäytyy toimilupahausta ja ulalta

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Lux -logoPaikallisradiolupaa Vaasaan hakenut Radio Lux lopettaa lähetykset ula-taajuudella ja vetäytyy toimilupahausta. Radio Lux tiedotti asiasta torstai-iltana. Lux keskittyy jatkossa mobiiliapplikaation kehittämiseen. Lähetykset jatkuvat Vaasasta, mutta samalla asema avaa toimipisteen Helsinkiin. Monimediatalo Luxin taustalla on kolme vaasalaista nuorta media-ammattilaista.

Radio Lux jätti toimilupahakemuksen liikenne- ja viestintäministeriöön saadakseen pitkäaikaisen ohjelmistoluvan Vaasasta haettavaksi julistetulle taajuudelle. Kanavan omistajat kuitenkin arvelevat, että Luxin nuori kohderyhmä kuuntelee lähetyksiä enemmän netissä kuin perinteisellä radiotaajuudella.

Sitoutuminen FM-taajuudelle viideksi vuodeksi tuntuu nykypäivänä vanhanaikaiselta, Radio Luxin tiedotteessa todetaan. Radio Lux on lähettänyt Viestintäviraston myöntämillä teknisillä radioluvilla.

Mediamonitori

 

Radio Luxin perustajiin kuuluvan Sebastian Da Costan haastattelu Mediamonitorin YouTube-kanavalla.