Kevyt Kanava hakee lupaa paikallisradioille

kirjoittanut

kategoriassa

Usean radiokanavan omistaja Kevyt Kanava Oy on jättänyt liikenne- ja viestintäministeriöön lupahakemukset kolmen uuden paikallisradion perustamiseksi. Uudet paikallisesti toimitetut radiot toimisivat Kajaanissa, Kuopiossa ja Vaasassa. Valtioneuvosto päättää toimiluvista loppuvuoden aikana.

Kevyt Kanava painottaa hakemuksessaan, että uudet radiot eivät toimisi ohjelmayhteistyössä Radio Cityn, Iskelmän tai jonkin muun radioketjun kanssa. Erityisesti Kajaani kiinnostaa Kevyt Kanavaa, sillä yhtiö perustaa kaupunkiin jo lokakuussa uuden lyhtyaikaisella luvalla lähettävän Radio Kajaanin. Asema aloittaa taajuudella 88,0 MHz. Kajaanin haettava taajuus on 88,8 MHz.

Kajaaniin paikallisradiolupaa hakevat myös Radio Kajaus Oy ja osittain paikallista ohjelmaa lähettävä Radio Dei. Lisäksi taajuudesta kisaavat Nordic Palvelu Oy (Sea FM), NRJ Finland Oy (Radio Nostalgia), SBS Discovery Radio Oy (Radio City Oulu) ja Spin Media Oy.

Kuopiossa Kevyt Kanavan kanssa taajuutta paikallisradiolle kärkkyvät Järviradio, Radio Sandels, Radio Kajaus ja Mediatakojat Oy. Vaasassa paikallislupaa hakee Kevyt Kanavan ohella Radio Lux.

Mediamonitori