Radio Lux valmis astumaan isompiin saappaisiin

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Lux -logoPienellä lähetysteholla kolmen kuukauden pituisilla lähetysluvilla toimiva vaasalainen Radio Lux on hakenut toimilupaa elokuussa alkaneella toimilupakierroksella. Radio Luxin taustayhtiö Unidream Viihde tavoittelee lupaa taajuudelle 98,4 MHz. Toimiluvan avulla radion lähetystehoa korotettaisiin ja asema voisi vakiinnuttaa paikkansa vaasalaisnuorten keskuudessa.

Vuonna 2010 perustettu Unidream Viihde on nuorten mediayrittäjien monimediayritys, joka laajeni radiotoimintaan ja media-alan konsultointipalveluihin. Yhtiön alkuperäistä maaperää ovat tapahtumatuotanto ja musiikkikustannus.

Radio Luxin rinnalla julkaistaan ilmaisjakeluna ilmestyvää Lux MAG –aikakauslehteä. Radio-ohjelmien tekemiseen osallistuu vaasalaisia nuoria. Radio Lux toimii myös Vaasan Ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijoiden kampusradioasemana. Tätä nykyä lähetykset kuuluvat taajuudella 88,7 MHz ja netissä.

Radio Luxin tavoitteena on rohkaista vaasalaisia nuoria tuomaan omaa kulttuuriaan esille. Myös suvaitsevaisuuteen rohkaiseminen on radioaseman teesinä. Luxin ohjelmia tehdään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Asema on saanut lupahakemuksensa tueksi lausunnot Pohjanmaanliiton maakuntajohtajalta, Vaasan kaupunginjohtajalta ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalta.

Vaasan taajuuden toimiluvasta kilpailevat Unidream Viihteen ohella NRJ Finland Oy, Spin Media Oy, SBS Discovery Radio Oy ja Kevyt Kanava Oy. Taajuuden saajasta päätetään tämän vuoden aikana.

Mediamonitori