SBS, MTV ja Fox saivat tv-ohjelmistolupia

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoKanavanippuihin UHF B, UHF C, UHF D ja UHF E tulee uusia tv-kanavia valtioneuvoston myönnettyä ohjelmistoluvat kolmelle hakijalle. Luvan saivat SBS Discovery TV Oy, MTV Oy ja Fox International Channels Oy. Ohjelmistolupia myönnettiin kaikkiaan viisi. Luvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun.

SBS Discovery TV Oy:n toimiluvat kohdistuvat kanavanippuihin B ja E. Kanavanippu B:n lupa koskee maksutonta viihdekanavaa, jonka ohjelmistona yhtiö tulee tarjoamaan kansainvälisesti tunnettujen kanavien ohjelmatuotantoa. Kanavanippu E:n ohjelmiston on tarkoitus koostua maksuttomasta interaktiivisesta dokumenttiohjelmistosta.

MTV Oy:lle myönnettiin kaksi toimilupaa kanavanippuun D. Molempien kanavien ohjelmistot tulevat olemaan rinnakkaisia nykyisten MTV:n kanavien kanssa, mutta teräväpiirtolaatuisena.

Kolmas toimiluvan saaja, FOX International Channels Oy, siirtää saamansa toimiluvan myötä nykyiset lähetyksensä kanavanipusta A kanavanippuun C. Siirron taustalla on kanavanippu C:n edullisemmat lähetyskustannukset. Kanavan ohjelmisto koostuu myös jatkossa kotimaisista ja ulkomaisista sarjoista ja elokuvista, dokumenteista ja lifestyle-ohjelmista.

Ohjelmistolupia olisi ollut haettavana myös kanavanipussa UHF H, mutta kanavanippuun ei kohdistunut yhtään hakemusta. Kanavanipussa H on kuitenkin vapaata kapasiteettia useamman tavallisen tai teräväpiirtolaatuisen ohjelmiston lähettämiseen.

Nyt vapaaksi jäänyt lähetyskapasiteetti on tarkoitus julistaa haettavaksi mahdollisen seuraavan toimilupien täydennyskierroksen yhteydessä. Kanavanipuissa B, C ja E lähetetään DVB-T-lähetystekniikalla. Kanavanipuissa D ja H lähetykset toteutetaan uudemmalla DVB-T2-tekniikalla.

Mediamonitori

 

 


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “SBS, MTV ja Fox saivat tv-ohjelmistolupia”

  1. Discovery Networks Finlandin (entisen SBS Discovery TV:n) televisiokanavat ovat tällä hetkellä TV5, Kutonen (entinen The Voice TV) ja Frii. Mikä on neljäs televisiokanava, josta tässä uutisessa kerrotaan? Eikö sitä neljättä televisiokanavaa tulekaan?