Jääkiekkoradioissa myös muutoksen tuulia

kirjoittanut

kategoriassa

Kotimainen jääkiekkoliiga ja toiseksi ylin sarjataso Mestis alkavat keskiviikkona 10. syyskuuta. Liigassa kohtaavat kauden 2013-14 finalistit Kärpät ja Tappara. Ottelusta kuullaan suora selostus Radio City Oulun ja Radio City Tampereen taajuuksilla. Myös Yle Puhe on paikalla Raksilan jäähallissa, sillä Ylen puheradion panostus Liigan seuraamisessa on merkittävä.

Radio City Oulun selostaja Ari Stenius jatkaa Kärppä-joukkueen otteluselostuksia. Tuttu ääni kuuntelijoille on myös vierasradion Juha Lindgren, joka selostaa suurimman osan Tapparan ja Ilveksen vierasotteluista ja paikallispeleistä Radio City Tampereen taajuuksilla. Lindgreniä tuuraa joissakin otteluissa turkulainen Jani Säteri, joka selostaa Mestiksessä pelaavan Tuton pelejä Radio City Turkuun.

Silvennoinen Auran Aalloille

Turussa Auran Aaltojen uutena selostajana aloittaa Markku Silvennoinen. Auran Aallot selostaa totutusti kaikki TPS:n ottelut. Kilpailutilannetta Turun kiekkoradiomarkkinoilla hämmentää Radio City, joka palauttaa Tuton peliselostukset radioaalloille parin vuoden tauon jälkeen.

Radio City Jyväskylässä tapahtuu miehistönvaihdos, sillä uutena JYP-selostajana aloittaa Aleksis Ärje, tuttu mies monelta radiotaajuudelta. Viime kaudella Ärje selosti KalPan pelejä Iskelmä Oikea Asemalle. Tänä vuonna kuopiolaisjoukkueen edesottamuksia välittää radioon Mikael Juntunen. Oikea Asema lähettää ottelut vain Kuopion taajuudella. Radio City Savon kautta sama selostus välittyy Iisalmesta Kuopioon sekä Varkauden ja Pieksämäen seudulle.

Iskelmä Kaakkois-Suomessa kuullaan Eero Taurun selostuksia SaiPan otteluista. Radio Voima seuraa tiiviisti Lahden Pelicansin otteluja. Uutena kotipelien selostajana toimii Arttu Hämäläinen. Vieraspelit selostaa Ilkka Varmavuo. Radio Porin taajuuksilla jatkuvat Jussi Ahon selostukset Ässien otteluista. Rauman Lukon liigataivalta seuraa Radio Ramonassa Risto Leino. HPK:n radioselostukset kuuluvat Iskelmä Jannesta. Ottelut selostaa Joonas Lainesalo.

HIFK muutti Radio Cityyn – KooKoo mukaan jo nyt

HIFK:n otteluselostukset siirtyvät vuoden 2015 alusta alkaen Radio City Helsingin taajuudelle. Selostajina toimivat Harri Hinkkanen ja Uuge Kojola. Radio Cityn ja IFK:n sopimus kattaa tämän liigakauden lisäksi kaksi seuraavaa kautta. HIFK:n selostuksia kuultiin kauden alkupuolella Radio Helsingin taajuuksilla, mutta selostukset lopetettiin taloudellisista syistä.

Kymenlaaksossa jääkiekkohuuma yltyy kevään tullessa, sillä ensi kaudeksi liigapaikan varmistaneen KooKoon ottelut alkavat kuulua Radio Cityn taajuudella Kouvolassa. Radio City Kouvolan ja KooKoon sopimus kattaa kaudet 2015-2016 ja 2016-2017. Cityllä on lisäksi optio selostuksista kevääseen 2018 saakka. Radio City Kouvolan taajuudella ja nettiradiossa selostajana toimii Juuso Almgren.

KooKoo-fanien ei tarvitse odottaa ensi kauden alkuun, sillä Radio City selostaa kouvolalaisjoukkueen kaikki kotiottelut jo päättyvällä kaudella. Ensimmäinen Mestis-selostus kuullaan lauantaina 14. helmikuuta, jolloin KooKoon vieraaksi saapuu SaPKo Savonlinnasta.

Asiantuntemusta myös erikoisohjelmissa

Radioilla on selostusten lisäksi jääkiekon viikkomakasiiniohjelmia ja otteluennakkoja. Auran Aaltojen Markku Silvennoinen isännöi joka maanantai kello 12-13 Kiekkoviikko-ohjelmaa.

Radio City Turun paikallislähetyksessä kuullaan Timo Järvenpään toimittamia TPS:n otteluennakkoja arkisin koti- ja vieraspelipäivinä.

Tampereen seudun jääkiekkokuvioita ruoditaan FUN Tampereen taajuuksilla. KiekkoFUNit Kainulainen ja Mikola -ohjelman toimittavat pitkän linjan kiekkomiehet Tero Kainulainen ja JP Mikola. Ohjelma kuullaan ensi kerran torstaisin kello 15-16 ja uusintaja perjantaisin kello 18-19.

Artikkelia päivitetään kauden aikana.