Kuudelle radiolle lisää taajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriö on jakanut radioille käyttöön uusia taajuuksia. Uudet taajuudet jaetaan jo olemassa olevien kanavien laajennuksiin ja uusien radiokanavien perustamiseen. Liikenne- ja viestintäministeriön 30. kesäkuuta toteuttaman asetusmuutoksen myötä haettavaksi vapautuu kahdeksan uutta taajuuskokonaisuutta keskisuuriin ja pienempiin kaupunkeihin eri puolille Suomea. Lisäksi yksi toimilupa vapautuu haettavaksi nykyisen luvan rauettua.

Toimiluvat taajuuskokonaisuuksiin julistetaan haettavaksi elokuussa. Hakemusten perusteella päätetään, myönnetäänkö taajuudet uusille radiotoimijoille vai laajennetaanko jo olemassa olevien toimijoiden peittoaluetta.

Muutoksen yhteydessä olemassa oleviin taajuuksiin tehdään muutoksia ja kasvatetaan taajuuskokonaisuuksien taajuusmääriä.

Kuuteen nykyiseen taajuuskokonaisuuteen lisätään yksi uusi taajuus. Kokkolassa taajuuden saa Radio Vaasa, ja SBS Discoveryn Radio Jyväskylä saa taajuuden Keuruulta. Oululainen Sea FM saa taajuuden Torniosta, Radio Nostalgia laajenee Haapavedelle, Järviradio laajenee Mikkeliin ja Radio Kajaus Kittilään.

Yleisradiolle myönnetään Radio Suomen ja Yle Puheen käyttöön viisi uutta taajuutta Keski-Pohjanmaalla ja Inarissa.

Kevyt-Kanava Oy:n, Järvi-Savon Viestintä Oy:n, NRJ Finland Oy:n sekä SBS Discovery Radio Oy:n taajuuksiin tehdään muutoksia, joiden myötä radiotaajuudet saadaan tehokkaampaan käyttöön.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Kuudelle radiolle lisää taajuuksia”

  1. Hans Matti avatar
    Hans Matti

    Toivottavasti Järviradiolle myönnettäisiin vihdoin ja viimeinen pitkäaikainen ohjelmistonlähetyslupa Helsinkiin vaikkapa sille taajuudelle joka on nyt Järviradion käytössä. Lähetystehoa tosin olisi hyvä saada lisää. Nyt paikka paikoin ei ei kuulu kerrostaloalueilla johtuen häiriöistä lisäksi jotkut autojen RDS järjestelmät eivät tunnista asemaa.Järviradiolla on omat hyvät ja huonot puolensa mitä tulee sen lähettämään ohjelmistoon mutta niin on kaikilla muillakin asemilla. Ennenkaikkea tämän tyyppinen radioasema puuttuu Helsingin radio kentästä, se pitää ajatella olemassa olevia muita täydentävänä vaihtoehtona.