Sponsoroidut raviohjelmat pois Ylen kanavilta

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoViestintäviraston tulkinta yleisradiolaista pakottaa Yleisradion pohtimaan ravilähetysten tulevaisuutta. Virasto selvitti Yleisradion, Fintoto Oy:n ja Ylelle alihankintana ohjelmia tuottavan Story Of Sports Oy:n yhteistyön laillisuutta.  Yleisradiolain mukaan Yle ei saa tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Fintoto toimii raviohjelmien tuotannon sponsoroijana, joten Yleisradio ei saa tulevaisuudessa lähettää kyseisiä raviohjelmia televisio- tai radiokanavillaan.

– Raviohjelmien kohdalla kyse on selvästi sponsoroinnista, sillä ohjelmia rahoittavan Fintoton pelituotteet ovat lähetyksessä näkyvässä roolissa, kertoo Viestintäviraston lakimies Kalle Varjola.

Viestntäviraston päätös velvoittaa Yleisradion lopettamaan raviohjelmien lähettämisen nykymuodossaan televisio- ja radiokanavillaan. Lopetuksen takarajaksi on asetettu 30. syyskuuta 2014. Raviohjelmien lähetys tulevaisuudessa jää Fintoto Oy:n ratkaistavaksi.

Viestintävirasto antoi Yleisradiolle sponsorointikiellon rikkomisesta huomatuksen jo toukokuussa 2013, jolloin virasto teki päätöksen Yleisradion ja Veikkauksen yhteistyöstä. Lisäksi Yleisradiota kehotettiin tarkistamaan ja korjaamaan syyskuun lopussa 2013 valvontaa sekä itsesääntelyohjeitaan ja muita menettelytapoja, jotka ovat aiheuttaneet sponsorikiellon rikkomisen.

Viestintävirasto on puuttunut Yleisradion ohjelmiston laillisuuteen vuoden 2013 alusta, kun virastolle myönnettiin yleisradiolain muutoksen myötä toimivalta valvoa lain toteutumista ja Yleisradion toimintaa.

Yle näyttää raviohjelmia keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Mediamonitori – Yle, Viestintävirasto