Radio Lux luo uutta Vaasan pelikentälle

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Lux -logoVaasan seudulla alkaa kuulua uusi radiokanava Radio Lux sunnuntaina 2. maaliskuuta. Monimediaympäristö Radio Lux pitää sisällään radiokanavan, internetsivut, tapahtumatuotannon sekä maaliskuusta alkaen kuukausittain ilmaisjakeluna ilmestyvän Radio Lux -aikakausilehden. Radiokanava lähettää Vaasan Klemettilästä 200 watin teholla taajuudella 92,5 MHz. Lähetyksiä voi kuunnella myös netissä. Luxin taustalla on Unidream Viihde Oy.

Radio Lux on kolmen nuoren vaasalaisen Sebastian Da Costan, Atte Kotilaisen ja Heidi Töyrylän lifestyle-media. Tekijät haluavat edistää Vaasan alueen kulttuuritoimintaa ja toimia yhdistävänä paikallisena tiedotuskanavana. Tavoitteena on tuottaa sisältöä nettiin, lehteen ja radioon nimenomaan vaasalaisesta näkykulmasta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Radio Lux -lehden levikki 100 000 nostaa sen Pohjanmaan suurimmaksi ilmaisjakelulehdeksi.

Radio Lux käynnistyy sunnuntaina kello 14. Tarjolla on aamu- ja iltapäivälähetyksiä sekä musiikin erikoisohjelmia iltaisin. Myös Vaasan yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat lähdössä mukaan ohjelmatoimintaan. Keskusteluja on käyty myös ruotsinkielisen yliopiston kanssa. Ohjelmantekijöitä on lisäksi tulossa muualtakin, Radio Luxin tekijät kertovat.

Vaasan seudulla kilpailu radiotaajuuksilla on viime aikoina kiihtynyt, sillä jo lähes 30 vuotta toimineen Radio Vaasan ohella kaupungissa kuuluu joukko muualta tuotettuja paikallisia radioita. Iskelmä Vaasan, City Vaasan ja Järviradion rinnalle ollaan luomassa omasta kaupungista tehtävää radiokanavaa. Työ ei tule jäämään tilapäiseksi, vakuuttelee Sebastian Da Costa.

– Kyllä tälle haetaan jatkoa, kun ensimmäinen kolmen kuukauden ohjelmistolupa loppuu kesäkuun alussa. Lähetykset jatkuvat teknisellä luvalla ja sen jälkeen taas 200 watin luvalla, hän tarkentaa.

Radio Lux on kolmen nuoren projekti

Radio Luxin taustalla vaikuttavat vaasalaiset Atte Kotilainen, Sebastian Da Costa ja Heidi Töyrylä (Kuva: Radio Lux).

Toiminnan jatkuminen halutaan turvata, joten pitkäaikaista toimilupaa aiotaan hakea heti, kun taajuuksia vapautuu. Da Costan mukaan liikenne- ja viestintäministeriöön onkin lähtenyt lausunto radiotaajuuden saamiseksi vakituiseen käyttöön.

Radio Luxia toimitetaan Vaasan keskustan läheltä Myllärinkadun varrelle rakennetusta uudesta studiosta. Uutta mediatuotetta on tehty tunnetuksi netissä ja kaupungilla jo viime syksystä alkaen. Tarve uudelle nuorille suunnatulle monimedialle on olemassa, vaikka kaksikielisessä Vaasassa markkinoille pääseminen on haastavaa.

– Pelikenttä pitää tuntea, jotta täällä voisi menestyä. Kannustusta meille on tullut monelta taholta, Da Costa huomauttaa.

MediamonitoriKommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Lux luo uutta Vaasan pelikentälle”

  1. kyläpöyröö avatar
    kyläpöyröö

    Täysin turha radiokanava. Tarvittaisiin aito pohjalainen Kosolan suosima radio, jossa neuvottaisiin parhaita klimppisoppa ohjeita ja kuinka monikulttuurisuus kuskataan itärajalla tai Ahvenanmaalle. Järviradio on liian kesy.