Järviradio etsii uusia lähetinpaikkoja

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoMuutamalle pientehotaajuudelle vakituisen toimiluvan saanut Järviradio kartoittaa parhaillaan uusia mastopaikkoja Turussa, Tampereella, Kurikassa ja Kankaanpäässä. Toistaiseksi Järviradio lähettää näillä alueilla 50 watin teholla. Asemalta kerrotaan, että mastokartoituksella pyritään löytämään sopivia paikkoja, joista voitaisiin lähettää omilla lähettimillä ja antenneilla. Esimerkiksi Turun seudulla vaihtoehtona ovat muutkin kuin Digitan tai Telemast Nordicin mastopalvelut. Lähetin voi sijaita keskuskaupungin laitamilla myös Tampereen seudulla. Vaihtoehtona on Nokia, josta lähetykset voitaisiin lähettää täydellä kahden kilowatin teholla.

Järviradion suunnitelmissa on siirtää Tampereen Hervannan taajuus 107,4 MHz Nokialle. Kaarinasta lähettävän 88,0 MHz:n osoitteeksi voi tulla esimerkiksi Lieto, jossa on sopivan korkuinen radiomasto valmiina. Äänekoskella, jossa Järviradiolla ei ole aiemmin ollut lähetintä, mastopaikaksi esitetään vesitornia. Kankaanpään taajuuden siirtämistä pois kaupungin keskustasta suunnitellaan niin ikään. Kurikassa taajuus 91,3 MHz kuuluu samalla alueella kuin Seinäjoen lähetystaajuus. Kurikan lähetin saattaakin vaihtaa Jalasjärven puolella.

Lähettimien lopullinen sijainti ratkeaa alkuvuoden aikana. Samalla Järviradio palaa ympärivuorokautisena Helsinkiin, kun uusi tilapäinen toimilupa tulee voimaan. Taajuudeksi tulee 107,4 MHz, jota Radio Patmos on viime aikoina käyttänyt. Ouluun Järviradio rantautuu taajuudelle 98,1 MHz. Hiukkavaarassa sijaitsevan lähettimen teho on enintään 50 wattia.

Järviradio etsii uusia lähetinpaikkoja

Järviradiolle kelpaavat mastopaikat myös isojen kaupunkien lähialueilta (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori