Ylen taajuuteen ei muutosta Ahvenanmaalla

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Radio Suomi -logoRadio Suomi jatkaa nykyisellä taajuudella Ahvenanmaalla, kirjoittaa Ålandstidningen. Ahvenanmaan yleisradioradioyhtiön Ålands Radio & TV:n ja Yleisradion uuden sopimuksen mukaan Yle jatkaa vuokralaisena ahvenanmaalaisyhtiön radioasemalla Sundissa. Ålands Radio & TV ilmoitti vajaa vuosi sitten, että Radio Suomen taajuus 100,3 MHz saattaa siirtyä kaupallisen Steel FM:n käyttöön. Steel FM oli ainoa taajuudesta kiinnostunut hakija. Ahvenanmaan yleisradioyhtiö halusi korottaa taajuuden vuokraa vahvistaakseen taloudellista tilannettaan.

Steel FM veti hakemuksensa pois viime keväänä, koska se katsoi kustannusten nousevan liian suuriksi. Tämän jälkeen Yle ja Ahvenanmaan radioyhtiö sopivat vuokra-ajasta, jolla Radio Suomi pysyy taajuudella vuoteen 2019.

– Yleisradion tekemä ehdotus oli meille taloudellisesti hyvä, arvioi Ålands Radion toimitusjohtaja Pia Rothberg-Olofsson. Hän ei kuitenkaan paljasta Ålandstidningenille, miten paljon Yle maksaa Radio Suomen kuulumisesta Ahvenanmaalla. Jos Radio Suomi olisi menettänyt taajuuden, sille olisi anottu Viestintävirastosta uutta, tosin huonommin kuuluvaa taajuutta.

Myös Steel FM on ollut yhteydessä virastoon uusien taajuuksien toivossa. Nykyinen 800 watin lähetin ei peitä koko Ahvenanmaan aluetta. Sen sijaan Radio Suomen teho 10 kW riittää koko maakunnan palvelemiseen.

Radio Suomea uhannut taajuusvaihdos herätti vuoden alussa runsaasti keskustelua ahvenanmaalaisissa lehdissä. Erityisen huolestuneita olivat maakunnan suomenkieliset asukkaat. Radio Suomi on ainoa suomenkielinen radiokanava Ahvenanmaalla.

Mediamonitori – ÅT