Radioyrittäjän valitus KHO:n käsittelyyn

kirjoittanut

kategoriassa

Puheradiota Suomeen puuhaavan AMFM Oy:n tekemä valitus valtioneuvoston taannoisesta radiotoimilupapäätöksestä menee Korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. KHO on pyytänyt valituksessa mainituilta radioyhtiöiltä selitystä puheradion tekemästä täytäntöönpanokiellosta. Asia koskee AMFM:n hakemia taajuuskokonaisuuksia Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Niiden luvat menivät Spin Medialle, Järviradiolle ja Radio Satellite Finlandille.

AMFM Oy perustettavan yhtiön nimissä valituksen allekirjoittanut Timo Uusi-Kerttula vaatii, että valtioneuvoston 31. lokakuuta tekemä toimilupapäätös kumotaan Helsingin taajuuskokonaisuuden 6, Turun taajuuskokonaisuuden 6 ja Tampereen taajuuskokonaisuuden 8 osalta. Vaatimuksena on myös toimilupien täytäntöönpanokielto, kunnes asia on käsitelty.

Puheradioyrittäjän mielestä lupaviranomaisten pitäisi lupia jakaessaan huomioida radioasemien ohjelmatarjonta. AMFM jäi ilman toimilupaa, vaikka se oli ainoa puheradiokanavaa hakenut hakija.

KHO:n kolmelle radioyhtiölle osoittama selityspyyntö on annettu viime torstaina. Radioilla on 14 päivää aikaa jättää täytäntöönpanokieltoa koskeva selitys. Varsinaisen valituksen osalta selitysaika on 30 vuorokautta.

Mediamonitori


Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Radioyrittäjän valitus KHO:n käsittelyyn”

 1. Valtteri avatar

  AMFM:n pitää saada toimilupa, jos toimilupaa ei saada niin olen todella pettynyt, järkyttynyt niin kuin Petri Manninen silloin kun Sävelradio menetti toimilupansa. On varmasti Timo Uusi-Kerttulakin pettynyt, järkyttynyt, jos toimilupaa AMFM Oy:lle ei anneta.

 2. Pasi Komsi avatar
  Pasi Komsi

  :-* AMFM tarkensi hakemustaan siten, että mikäli sille ei myönnetä Helsinkiin taajuuskokonaisuutta 5 tai 6, ei se näe tarkoituksenmukaiseksi vastaanottaa yksittäistä taajuutta Tampereelta tai Turusta. Kun AMFM:lle ei esitetty myönnettäväksi Helsingin taajuutta niin Tampereen ja Turun osalta ei myöskään voitu myöntää toimilupaa varsinkaan siitä syystä, että AMFM ei itse nähnyt tarkoituksenmukaisena vastaanottaa yksittäistä Tampereen eikä Turun taajuutta kuten he toimilupahakemuksen täydennyksessä asian ilmaisivat. Valtioneuvosto katsoi siis tarkoituksenmukaisimmaksi myöntää Tampereen ja Turun taajuudet sellaisille hakijoille joille tuppukylienkin taajuudet ilman Helsinkiäkin kelpaavaat. Toimenpidekiellon vaatiminen Tampereen ja Turun osalta on ristiriidassa AMFM:n lupahakemuksen tarkennuksen perusteella. Ja nyt Jori Malmsteenia levylautaselle.

 3. Ensinnäkään AMFM hakijaa ei voida kutsua puheradioyrittäjäksi jos Timo Uusi-Kerttula ei ole päiväkään ollut radioyrittäjänä ja hakemuskin on tehty perustettavan yhtiön nimiin. Pysyisi mies pettämisbisneksissään ja jättäisi radion ihmisille, jotka siitä jotain ymmärtävät. Suomessa on jo yksi puheradio ja toiselle ei missään nimessä olisi kysyntää!

 4. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”jani”]Pysyisi mies pettämisbisneksissään ja jättäisi radion ihmisille, jotka siitä jotain ymmärtävät. Suomessa on jo yksi puheradio ja toiselle ei missään nimessä olisi kysyntää![/quote]

  Tarkoitit varmaan pettämissivustobisnestä?

 5. Timo Uusi-Kerttula avatar
  Timo Uusi-Kerttula

  [quote name=”jani”]Suomessa on jo yksi puheradio ja toiselle ei missään nimessä olisi kysyntää![/quote]
  Hyvä Jani. Toimintani PR-henkilönä yhtiössä, joissa viestintää on toteutettu innovatiivisin keinoin, tuntuu ärsyttävän sinua.
  En tiennytkään että olet tehnyt markkinatutkimuksen puheradion kysynnästä. Voisitko jakaa sen meidän kesken? Olisiko hienoa jos kaikki yritysideat hyväksyttäisiin jonkin komitean toimesta, jossa katsottaisiin että kilpailua ei vain syntyisi. Ketä komiteassa istuisi?
  Luvanhakijoiden aikaisimpiin työsuhteisiin ja osaamiseen on myös ikävä ottaa kantaa nimimerkin turvin. Kukapas meistä olisi radioyrittäjä syntyessään. Itse olen ollut yrittäjänä vuosia ja en koe että yrittämiseen tulisi saada kilpailijoiden lupa.
  Se onko hakemus jätetty perustettavan yhtiön nimiin, ei kerro mitään itse hakemuksesta, sillä esimerkiksi ja Pro Radio Helsinki haki myös lupaansa perustettavan yhtiön nimiin. Kai Mäkelä haki lupaa itselleen ja Pispalan Musa Oy perustettiin 2.9.2013, joten mistään pitkäaikaisesta toiminnasta ei siinäkään yhtiössä voida puhua, vaikkakin toimintaa on yhtiön omistajilla ollut radioalalla useita vuosia.
  Radioalan toimijoiden keskinäinen piikittely ei edistä alan kehitystä suuressa muutoksessa, joka on tulossa toiminnan siirtyessä nettiin. Kun musiikkiasemia on ’TuneIn’ sovelluksessa kymmeniä tuhansia ja suomenkielistä puheohjelmaa lähettäviä asemia vain yksi, on turhaa sanoa ettei kilpailijaa Yleisradiolle tarvittaisi.