Groove FM siirtyi pois uuden radion tieltä

kirjoittanut

kategoriassa

Groove FM -logoYmpäri Suomea kuuluneen Groove FM:n siirtyminen pelkästään Uudenmaan alueelliseksi radioksi avasi keskiviikkona tien uudelle radioasemalle. Grooven taajuuksilla alkoi puolenpäivän jälkeen soida hittikimara, joka enteilee uuden radion aloitusta. Nelonen Media käynnistää uuden radion 13. marraskuuta. Kanavan nimeksi tulee Loop ja se täydentää konsernin valtakunnallista radiokanavatarjontaa.

– Suomen radiokentällä vaaditaan rohkeita uudistuksia täyttämään nykyaikaisen kuluttajan tarpeet. Uuden kanavan kohderyhmä ovat erityisesti sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät. Kanavan on suunnattu erityisesti naisväestölle, kertoo Nelonen Median radioiden johtaja Kari Laakso.

Laakson mukaan Loop vahvistaa Nelonen Media -konsernin markkinajohtajuutta radiossa tuoden asiakkaille uusia keinoja tavoittaa edelläkävijöiden kohderyhmä.

Loop lupaa tarjota kuuntelijoille enemmän musiikkia puheohjelmien kustannuksella. Kanavan musiikkivalikoima koostuu suosituista artisteista, kuten Rihanna, David Guetta, Lady Gaga sekä Flo Rida.

Kanavan ohjelmasisällöstä suuri osa löytyy sosiaalisen median palveluista ja juontajat ovat suorassa vuorovaikutuksessa kuuntelijoiden kanssa.

– Kuva ja video ovat kanavalla isossa roolissa, väylinä ovat Facebook, Instagram ja Twitter. Sisältöä tuottavat niin kanavan tekijät kuin kuuntelijatkin. Perinteisen radiotuottajan sijaan kanavalla on sosiaalisen median manageri, joka toimii kanavan kasvona juontajien ohella, kertoo Loopin ohjelmapäälikkö Kristiina Komulainen.

Komulaisen lisäksi kanavalla ovat äänessä Jussi Ridanpää, Tinni Wikström ja Jekku Berglund.

Mediamonitori – Marmai


Kommentit

17 vastausta artikkeliin “Groove FM siirtyi pois uuden radion tieltä”

 1. ex grooven kuulija avatar
  ex grooven kuulija

  Eli musiikin tilalle tulee akkojen lässytystä ja kikatusta.

  Alkuperäisen Grooven muistoa kunnioittaen

 2. R.I.P Groove avatar
  R.I.P Groove

  Voisiko joku selittää, miten tämä ”radiokanavien edelläkävijä” nyt sitten eroaa samaisen puljun Aalto-kanavasta? Tai NRJ:stä? Tai YleX:stä? Tai The Voicesta?

  Ja tällaisella konseptilla lähtevät sitten Groovea parempia kuuntelijalukuja tavoittelemaan. Onnea yritykseen. Minä en ainakaan Grooven taajudelle tule enää palaamaan.

 3. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  The Voicen musiikkiprofiili on aika paljon muuttunut niistä ajoista, jolloin oli kaksinapaisuutta akselilla Voice vs. NRJ. Sen sijaan nuo muut mainitsemasi ovat aika lailla Loopin kaltaisia. Toivottavasti uusi kanava erottuu kilpailijoistaan.

  Mielenkiintoista on muuten se, että iltapäiväjuontajana aloittava Tinni on ollut nykyään musiikkiuraa tekevän Sini Sabotagen kanssa juontajana Spin FM:llä.

  [quote name=”R.I.P Groove”]Voisiko joku selittää, miten tämä ”radiokanavien edelläkävijä” nyt sitten eroaa samaisen puljun Aalto-kanavasta? Tai NRJ:stä? Tai YleX:stä? Tai The Voicesta?

  Ja tällaisella konseptilla lähtevät sitten Groovea parempia kuuntelijalukuja tavoittelemaan. Onnea yritykseen. Minä en ainakaan Grooven taajudelle tule enää palaamaan.[/quote]

 4. luupilla avatar

  [quote name=”Tero Toivonen”]The Voicen musiikkiprofiili on aika paljon muuttunut niistä ajoista, jolloin oli kaksinapaisuutta akselilla Voice vs. NRJ. Sen sijaan nuo muut mainitsemasi ovat aika lailla Loopin kaltaisia. Toivottavasti uusi kanava erottuu kilpailijoistaan.
  [/quote]

  Näin on, Voicehan on virallisesti suunnattu nykyisin 20-39-vuotiaille naisille. Aallon profiili on aika lähellä Voicea ja taitavat kilpailla eniten samoista kuulijoista tällä hetkellä.

  Luulisin, että Nelonen Media havittelee lähinnä NRJ:n ja YleX:n nuoria kuulijoita. Oululaisen SeaFM:n profiilikin taitaa olla aika lähellä 🙂

 5. Sea FM Radio Oulu avatar
  Sea FM Radio Oulu

  Loop menee musiikillisesti ristiin eniten meidän kanssa. Valitettavasti radiotoimilupapolitiikka ei ole riittävän tiukkaa Suomessa, joten toisten ideat voidaan ottaa käyttöön, jos ne näyttävät toimivan. Tämä ei ainakaan edistä yhteistoimintaa radiokentällä, kun voidaan astua toisten toimijoiden tontille. Selvästi radiokenttä on jakautunut.

  Olemme tehneet kovan työn nykyisen
  konseptin eteen parin vuoden ajan. Mekin pyrimme pitkään vakiinnuttamaan nykyisen toimivan konseptin ja lopulta saimme viime viikolla LVM:n vakuuttumaan konseptimme toimivuudesta. Sitten se apinoidaan puolivaltakunnalliseksi yhdessä yössä. Ei hyvä suunta…

 6. [quote name=”Sea FM Radio Oulu”]Loop menee musiikillisesti ristiin eniten meidän kanssa. Valitettavasti radiotoimilupapolitiikka ei ole riittävän tiukkaa Suomessa, joten toisten ideat voidaan ottaa käyttöön, jos ne näyttävät toimivan. Tämä ei ainakaan edistä yhteistoimintaa radiokentällä, kun voidaan astua toisten toimijoiden tontille. Selvästi radiokenttä on jakautunut.

  Olemme tehneet kovan työn nykyisen
  konseptin eteen parin vuoden ajan. Mekin pyrimme pitkään vakiinnuttamaan nykyisen toimivan konseptin ja lopulta saimme viime viikolla LVM:n vakuuttumaan konseptimme toimivuudesta. Sitten se apinoidaan puolivaltakunnalliseksi yhdessä yössä. Ei hyvä suunta…[/quote]

  Samaa mieltä

 7. Matti Ponkamo avatar
  Matti Ponkamo

  Eipä tuota LOOPia tarvinne kuunnella. Groovenkaan aamuja en enää jaksanut kuunnella, sen samanlaisen puheenlätinän takia, jota tulee useilta kanavilta.
  Se *alkuperäinen* Groove, jossa soi paljon jazzia, oli hyvä, jonkun tarttis keksiä se uudelleen.

 8. Janne Kallio avatar
  Janne Kallio

  [quote name=”Sea FM Radio Oulu”]Loop menee musiikillisesti ristiin eniten meidän kanssa. Valitettavasti radiotoimilupapolitiikka ei ole riittävän tiukkaa Suomessa, joten toisten ideat voidaan ottaa käyttöön, jos ne näyttävät toimivan. Tämä ei ainakaan edistä yhteistoimintaa radiokentällä, kun voidaan astua toisten toimijoiden tontille. Selvästi radiokenttä on jakautunut.

  Olemme tehneet kovan työn nykyisen
  konseptin eteen parin vuoden ajan. Mekin pyrimme pitkään vakiinnuttamaan nykyisen toimivan konseptin ja lopulta saimme viime viikolla LVM:n vakuuttumaan konseptimme toimivuudesta. Sitten se apinoidaan puolivaltakunnalliseksi yhdessä yössä. Ei hyvä suunta…[/quote]

  Mitä nyt olen tuota loopia 10 biisin verran kuunnellut, niin tuntuu tulevan aika paljon ”laid-back”-tyylistä kevyesti rullaavaa hittimusaa. Paljon rauhallisempaa kuin Sea FMllä.

  Itse räväkän bilemusiikin ystävänä kuulisin mieluusti Sea FMltä enemmän dancea / teknoa / housea / dubstepiä, varsinkin kun KLFn lopetettua ei Oulussa ole toiminut ainuttakaan Dance-asemaa.

  Vapaasti käytettävä vinkki: ”Sea FM – Oulun uusimmat hitit ja tanssimusa!” =)

 9. Loopin kokeilija avatar
  Loopin kokeilija

  SeaFM?? Paluu maan pinnalle. Eiköhän Loopin esikuvat ole jossain muualla kuin Oulun perukoilla.

  [quote name=”Sea FM Radio Oulu”]Loop menee musiikillisesti ristiin eniten meidän kanssa. Valitettavasti radiotoimilupapolitiikka ei ole riittävän tiukkaa Suomessa, joten toisten ideat voidaan ottaa käyttöön, jos ne näyttävät toimivan. Tämä ei ainakaan edistä yhteistoimintaa radiokentällä, kun voidaan astua toisten toimijoiden tontille. Selvästi radiokenttä on jakautunut.

  Olemme tehneet kovan työn nykyisen
  konseptin eteen parin vuoden ajan. Mekin pyrimme pitkään vakiinnuttamaan nykyisen toimivan konseptin ja lopulta saimme viime viikolla LVM:n vakuuttumaan konseptimme toimivuudesta. Sitten se apinoidaan puolivaltakunnalliseksi yhdessä yössä. Ei hyvä suunta…[/quote]

 10. Sea FM Radio Oulu avatar
  Sea FM Radio Oulu

  [quote name=”Loopin kokeilija”]SeaFM?? Paluu maan pinnalle. Eiköhän Loopin esikuvat ole jossain muualla kuin Oulun perukoilla.
  [/quote][/quote]

  Et varmaan ole koskaan kuunnellut meitä, mutta ihan ok. Oulun tekijöiden osaaminen on ympäri maapalloa, ei vain Oulusta. On sanottava, että osaamista on muuallakin Suomessa kuin tietyillä alueella etelässä. Sea FM kuuluu tällä hetkellä myös Järviradion taajuuksilla öisin sekä tietenkin myös netissä maailmanlaajuisesti.

  Loppupeleissä meille on sama mitä muut tekevät, sillä me teemme omaa juttuamme emmekä kopioi. Kopio on myös aina kopio. Meillä on oma tapamme tehdä konseptia, jonka olemme kokeneet toimivaksi viime vuosina. Olisi kiva, että muutkin rohkeasti kokeilisivat rajojaan. Muuten ei synny uutta.

 11. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Matti Ponkamo”]Eipä tuota LOOPia tarvinne kuunnella. Groovenkaan aamuja en enää jaksanut kuunnella, sen samanlaisen puheenlätinän takia, jota tulee useilta kanavilta.
  Se *alkuperäinen* Groove, jossa soi paljon jazzia, oli hyvä, jonkun tarttis keksiä se uudelleen.[/quote]

  Suomessa eivät jazz-kanavat ole kukoistaneet. Onko jazz muodissa?

 12. Matti Ponkamo avatar
  Matti Ponkamo

  [quote name=”Tero Toivonen”]Suomessa eivät jazz-kanavat ole kukoistaneet. Onko jazz muodissa?[/quote]
  Niinpä, harmi ettei taida olla suosittu musiikin laji. Muistelen kaiholla mm. Voice of American ohjelmaa ”Jazz Hour” (by Willis Conover). Taidan olla outo friikki…

 13. Sanomalle taitaa loppupeleissä olla tärkeää juuri Groove FM:n säilyttäminen, vaikka sitten paikallisradiona pääkaupunkiseudulla. He varmasti katsovat päätöksissään pitkälle tulevaan, jopa niinkin kauas kuin seuraavaan lupakierrokseen. Sanomalla on muihin toimijoihin nähden paljon enemmän valtakunnallisia taajuusnippuja. Selvää on että he eivät tule säilyttämään kaikkia valtakunnallisia kokonaisuuksiaan siirryttäessä vuodelle 2020. Eihän Sävelradiokaan saanut jatkoa vaikka yrityskauppa oli aiemmalla kaudella jo hyväksytty.
  Ja mitkäköhän kanavat voisivat olla ensimmäiseksi vaarassa tämän lupakauden jälkeen?
  Aivan. Yrityskaupan tuloksena saadut Suomipop ja Groove FM joka toki nyt on Loop FM.

  Mielestäni tämä radioiden vaihto oli strategisesti suunniteltu pitempää tähtäintä ajatellen, mahdollisesti jopa pelastamalla nyt jo Groove FM:n seuraavaa lupakierrosta ajatellen.Sanoma voisi mahdollisesti menettää seuraavalla lupakierroksella Suomipopin ja aiemmin Groovella olleet taajuudet, mutta he päättivätkin sekoittaa pakkaa.

  Groove FM joka siis jää Helsinkiin paikallisradioksi, on jopa suurin voittaja tässä kaikessa kokonaisuutta ajatellen.
  Tämän vaihdon jälkeen ei ole ollenkaan selvää mitkä taajuusniput Sanoma menettää seuraavalla lupakierroksella, mutta juuri Groove FM on se joka on turvassa pitempää tähtäintä ajatellen. Ja olen varma että tämä on yksi peruste näille kanavavaihdoille.

 14. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Matti Ponkamo”][quote name=”Tero Toivonen”]Suomessa eivät jazz-kanavat ole kukoistaneet. Onko jazz muodissa?[/quote]
  Niinpä, harmi ettei taida olla suosittu musiikin laji. Muistelen kaiholla mm. Voice of American ohjelmaa ”Jazz Hour” (by Willis Conover). Taidan olla outo friikki…[/quote]

  Tuskin kukaan jatsista tykkäävä on mikään friikki. Harrastajia on varmasti ihan kiva määrä, mutta onko heitä tarpeeksi kannattavan radiotoiminnan kannalta?

 15. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Remi”]
  Tämän vaihdon jälkeen ei ole ollenkaan selvää mitkä taajuusniput Sanoma menettää seuraavalla lupakierroksella, mutta juuri Groove FM on se joka on turvassa pitempää tähtäintä ajatellen. Ja olen varma että tämä on yksi peruste näille kanavavaihdoille.[/quote]

  Seuraavalla kerralla vuonna 2018 tai 2019 olemme varmasti siirtymässä kovaa vauhtia kohti digiradiota (on se sitten netin kautta tai vapailla taajuuksilla toimiva), joten tuskin radioasemien määrä vähenee. Kanavia tulee varmasti tuplaten lisää ja niiden kuulijamäärät samalla pienenevät.

 16. luupilla avatar

  [quote name=”Remi”]Sanomalle taitaa loppupeleissä olla tärkeää juuri Groove FM:n säilyttäminen, vaikka sitten paikallisradiona pääkaupunkiseudulla. He varmasti katsovat päätöksissään pitkälle tulevaan, jopa niinkin kauas kuin seuraavaan lupakierrokseen. [/quote]

  Groove olisi todennäköisesti ajettu kokonaan alas, ellei Sanoma olisi saanut Radio Helsingin taajuuksia. Loopin kohderyhmä ja profiili palvelee paremmin yhtiön tavoitteita.

  Tuo Sävelradion toimiluvan ”peruuttaminen” oli varsinkin nykyvalossa järjetöntä, perusteltiinhan sitä aikanaan MTV:n vahvalla asemalla, mutta nyt ollaan tilanteessa jossa Sanomalla on kuusi toimilupaa ja MTV:llä yksi. Olkoonkin, että Novalla on edelleen kaupallisista kattavin kuuluvuusalue.

 17. Matti Ponkamo avatar
  Matti Ponkamo

  [quote name=”Tero Toivonen”][quote name=”Remi”]
  Seuraavalla kerralla vuonna 2018 tai 2019 olemme varmasti siirtymässä kovaa vauhtia kohti digiradiota (on se sitten netin kautta tai vapailla taajuuksilla toimiva), joten tuskin radioasemien määrä vähenee. Kanavia tulee varmasti tuplaten lisää ja niiden kuulijamäärät samalla pienenevät.[/quote]
  Juupajuu, netistä löytyy musiikkikanavia vaikka kuinka paljon jazzista bluegrassiin – haluamaansa ohjelmaa voi sitten vissiin muutaman vuoden perästä kuunnella radiostakin.