Järviradio ja Sea FM jatkavat Helsingissä

kirjoittanut

kategoriassa

Sea FM -logoViime viikon radiotoimilupapäätösten takia Helsingin taajuuden menettänyt Järviradio jatkaa sittenkin lähetyksiä pääkaupunkiseudulla. Järviradio kuuluu päiväaikaan Sea FM:n taajuudella 103,1 MHz. Sea FM jatkaa samalla taajuudella yöllä. Kahden tilapäisellä luvalla Helsingissä lähettävän radion yhteistyö jatkuu aluksi vuodenvaihteeseen. Jatkosta neuvotellaan myöhemmin.

Taajuuden 103,1 MHz luvanhaltijana jatkaa Nordic Palvelu Oy eli Sea FM. Yhtiö ilmoitti viime viikolla lopettavansa lähetykset Helsingissä kesken lupakauden ja keskittyvänsä paikallisradiotoimintaan Oulussa. Valtioneuvosto myönsi toimiluvan Oulun Sea FM:lle viime torstaina.

Järviradio jäi ilman taajuutta, koska sen toimilupahakemus Helsingin taajuudelle 98,5 MHz hylättiin. Järviradio on lähettänyt Helsingissä teknisillä radioluvilla, jotka asema on joutunut uusimaan kolmen kuukauden välein. Viimeinen lupakausi päättyi lokakuun lopussa. Järviradion käyttämälle taajuudelle pitkäaikaisen luvan sai Radio Helsinki.

Sea FM:ltä kerrotaan, että Helsingin toimintaa pyritään jatkamaan teknisillä radioluvilla. Nämä rajoittavat lähetystehon 50 wattiin.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Järviradio ja Sea FM jatkavat Helsingissä”

  1. Äsken Järviradion lähetyksessä kerrottiin, että Järviradion Helsingin taajuus vaihtuisi vuodenvaihteessa joka takaa paremman, häiriöttömämmän kuuluvuuden niille ketkä Järviradion Helsingin taajuuden lähetystä kuuntelevat. Eivät tiedä mikä taajuus numero on, lupasivat kertoa lisätietoa myöhemmin.