TV Finlandin satelliittijakelu loppuu

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradio lopettaa ulkomaille suunnatun TV Finlandin satelliittijakelun kesäkuun lopussa. Ylen hallintoneuvosto päätti asiasta viime tiistaina. Satelliittilähetykset loppuvat, koska niiden tilaajamäärät ovat vähentyneet. Yle ei enää uusi kanavan jakelusopimusta. TV Finland säilyy kuitenkin Ruotsin antenni- ja kaapelijakelussa, sillä Suomen television näkyminen Ruotsissa on hoidettu erityisjärjestelyin.

Ylen ohjelmien katsominen onnistuu ulkomailla Yle Areenan kautta. Teknisten kohennusten ansiosta Areenassa välitettävien ohjelmien määrää on voitu lisätä. Areenan avulla myös Ylen radiokanavien kuuntelu onnistuu ulkomailla.

TV Finland välittää koosteita Ylen tv-ohjelmistosta sekä radiokanavia YleSat 1 ja YleSat 2. Lähetysten vastaanottaminen ulkomailla edellyttää asiakassopimusta. Salauskortteja ja vastaanottolaitteita ovat tarjonneet ConNova TVX  ja Canal Digital.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “TV Finlandin satelliittijakelu loppuu”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    Ikävää että Tv Finlandin sateliittijakelu lakkautetetaan.Paitsi ruotsissa se näkyy antenni ja kaapelijakelussa.