Rallia ja ravia urheilullisilla radioaalloilla

kirjoittanut

kategoriassa

Radion taajuusasteikolta on poimittavissa runsaasti urheilutapahtumiin liittyviä radioasemia. Vuoden 2013 alkupuolella radiosta on kuultu raviselostuksia, moottorikelkkakilpailuja ja autourheilua. Usein kyseessä ovat pienitehoiset lähettimet, joiden on tarkoitettu kuuluvan kilpailualueella. Suurin osa radiolähettimistä välittää kilpailuselostusta, jota voi kuulla myös tapahtumapaikan kaiuttimista. Vuoden aikana toimii kuitenkin muutama toimitettua ohjelmaa lähettävä urheiluradio. Yksi tällainen on Mikkelin ralliradio, joka on äänessä 22.-23. helmikuuta.

Mikkelissä ajettavan Vaakuna-rallin radioasema lähettää Mikkelin ympäristössä taajuudella 105,3 MHz. Lähetyksiä voi kuunnella myös netissä. Ohjelmaa toimittaa kolmen toimittajan tiimi, joka välittää kilpailutapahtumia perjantain alkuillasta alkaen. Lauantaina lähetykset käynnistyvät kello 8.30. Ralliradio on toiminut Mikkelissä jo usean vuoden ajan SM-osakilpailun aikana.

Useilla Suomen raviradoilla toimivat raviradiot lähettävät pienillä tehoilla ja tavoittavat raveista kiinnostuneet katsojat myös raviratojen lähiympäristössä. Ensimmäisten raviradioiden joukossa aloittanut Killerin raviradio lähettää raviselostuksia Jyväskylän raviradalta. Myös Porin, Seinäjoen ja Oulun raviradoilla ravit välitetään radiotaajuudella. Turussa on muutaman vuoden ajan toiminut Radio Metsämäki, joka lähettää Turun Hippos ry:n nimissä.

Raviradioiden määrä vaihtelee eri vuodenaikoina. Tarkempia tietoja eri ratojen radiotoiminnasta voi etsiä Mediamonitorin tilapäisradiolistalta. Tuoreimpana lisäyksenä listalle on tullut Joensuun raviradio, jonka lupa on voimassa toukokuun loppupuolelle.

Vuoden edetessä urheilutapahtumien kirjo monipuolistuu. Radion välityksellä voi seurata vaikkapa motocrossia.

Mediamonitori