Viestintävirasto selvittää IS:n radiouutisyhteistyön

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto on alkanut tutkia Sanoman radiokanavien ja Ilta-Sanomien uutisyhteistyötä mainosepäilyn vuoksi. Viestintäviraston lakimies Kalle Varjola kertoo, että virasto haluaa selvittää, onko Ilta-Sanomat toiminut radiouutisten sponsorina. Nelonen Media -konsernin radioasemien johtaja Kari Laakso on vahvistanut selvityksen olevan käynnissä.

Laakson mukaan kyseessä ei ole mainonta. Kyseessä on vain uudenlainen toimintamalli, jossa Sanoman radiokanavat ja Ilta-Sanomat tuottavat uutissisällön yhteistyössä.

Viestintävirasto on kiinnostunut erityisesti Nelonen Median ja Ilta-Sanomien tekemistä sopimuksista.

Ilta-Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi kertoo, että Nelosen kanavien uutissisällöt ovat tuotettu journalistisin perustein. Myös sisältöohjaus on täysin heidän hallinnassaan. Kaius myös vahvistaa, että asia tutkitaan ajan kanssa.

Viestintävirasto on ilmoittanut, että selvitys on toimitettava viimeistään maaliskuun 6. päivänä.

Mediamonitori – Marmai