Valtioneuvosto hyväksyi Digita-kaupan

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoVerkkoyhtiö Digitan myyminen Suomi Broadcast Networks Oy:lle on saanut valtioneuvoston hyväksynnän. Valtioneuvosto ratkaisi asian yleisistunnossa torstaina. Digita säilyttää verkkotoimilupansa ja sen tytäryhtiö Digi Waves Oy toimilupansa AM-toiminnassa. Digi Waves lähettää ulkomaille suunnattuja radiolähetyksiä lyhyillä ja keskipitkillä aalloilla.

Suomi Broadcast Networksin omistaa First State European Diversified Infrastructure Fund FCP-SIF -rahasto. Rahastoa hallinnoiva yhtiö on osa Commonwealth Bank of Australian eurooppalaista varainhoitoyhtiötä. Digita siirtyy uudelle omistajalle TDF-konsernilta.

Valtioneuvosto on myöntänut Digitalle varkkotoimiluvan UHF-taajuusalueen H-kanavanippuun. Lupa mahdollistaa teräväpiirtolähetysten välittämisen taajuuksilla. Lupa on voimassa vuoden 2016 loppuun. Lupaehtojen mukaan verkon tulee tavoittaa ensi vuoden loppuun mennessä 60 prosenttia Manner-Suomen väestöstä.

Mediamonitori – LVM