Kesän tapahtumaradioissa uskonnollista tarjontaa

kirjoittanut

kategoriassa

Hengellisten kesätapahtumien radioasemia on alkanut ilmestyä taajuuksille. Suurin osa asemista lähettää pienellä teholla ja kuuluu vain tapahtuma-alueilla, mutta muutamia suurempiakin toimijoita on äänessä. Suurin näistä on Suviseuraradio, joka lähettää valtakunnallisesti vanhoillislestadiolaisten suviseuroilta Lopen Räyskälästä. Tapahtumapaikalla Räyskälän lentokentällä on lisäksi viisi pienitehoista radiolähetintä, jotka välittävät seuraradion ohjelmaa ja seurapuheiden tulkkauksia eri kielille. Seuraradio lähettää 27.6.-2.7.2012.

Herättäjä-Yhdistyksen oma tapahtuma Herättäjäjuhlat pidetään Isossakyrössä heinäkuun alussa. Körttiradion ohjelmia voi kuunnella Iskelmä Pohjanmaan taajuuksilla ja pääkaupunkiseudun taajuudella 89,7 MHz sekä netissä. Lisäksi lähetyksiä välitetään Iskelmätoive Oulun sekä Iskelmä Oikea Aseman Iisalmen ja Kuopion taajuuksilla.

Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksesta lähettävä Radio Gospel virittää kuulijat Juhannuskonferenssin tunnelmiin taajuudella 95,7 MHz keskiviikosta 20. kesäkuuta sunnuntaihin 24. kesäkuuta. Tapahtumia voi seurata myös netissä. Lisää radiointeja saattaa olla luvassa kesän aikana, sillä Iso Kirja ry:n ohjelmistolupa on voimassa syyskuun alkuun asti. Juhannuksena aalloilla ovat myös Kalajoen alueella kuuluva Rauhan Sanan seuraradio 96,5 MHz sekä Muonion seurakuntaradio Tunturien Kirkko taajuudella 89,3 MHz. Muoniossa lähetyksiä on myös heinäkuussa.

Laestadianernas Fridsföreningars Förebund rf:n radiolupa sallii puolestaan lähetykset Pietarsaaren seudulla taajuudella 98,0 MHz. Radio LFF -nimeä käyttävä asema lähettää ympäri vuoden yksittäisinä päivinä ja viikonloppuisin. Ohjelmatoimintaa on alkaneen kesän aikana lähes joka viikonloppu. Omat kesäradiot on myös Reisjärven opistolla Pohjois-Pohjanmaalla, Ranuan kristillisellä kansanopistolla ja Jämsässä, jossa opistoseuroja vietetään heinäkuun loppupuolella.

Jehovan todistajien konventtiradiot kuuluvat tänä kesänä Helsingissä ja Tampereella. Ensimmäinen, ruotsinkielinen konventti järjestettiin kesäkuun alkupuolella Porvoossa.

Lisätietoja kesänajan tilapäisistä radioista voi tarkastella Mediamonitorin taajuuslistalta.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Kesän tapahtumaradioissa uskonnollista tarjontaa”

 1. Kerygma avatar

  En voi mitään, mutta pakko tähän heittää tällainen pikku kommentti 😆
  Otsikko kuulostaa jutun sisällön lukien hieman hölmöltä – pieni epävastaavuus. Koska samalla logiikalla pitäisi ehdottomasti jokaisessa tavallisista ei-hengellisistä asemista kertovissa uutisissa otsikoissa puhua ”maallisista” radioasemista. Sekin kuulostaisi hölmöltä, siksi kristillisten asemien leimaaminen vain uskonnolisiksi kuulostaa myöskin hölmöltä – kyse on sentään ”real thing” asiasta.
  En ajatellut tällä kommentilla astua kenenkään varpaille, mutta tasa-arvon nimissä kommentti on aiheellinen ja oikeutettu.

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”Kerygma”]
  Otsikko kuulostaa jutun sisällön lukien hieman hölmöltä – pieni epävastaavuus. Koska samalla logiikalla pitäisi ehdottomasti jokaisessa tavallisista ei-hengellisistä asemista kertovissa uutisissa otsikoissa puhua ”maallisista” radioasemista. Sekin kuulostaisi hölmöltä, siksi kristillisten asemien leimaaminen vain uskonnolisiksi kuulostaa myöskin hölmöltä – kyse on sentään ”real thing” asiasta.
  [/quote]

  Otsikolla halutaan niputtaa kristilliset ja muut uskonnon harjoittamista varten vartavasten perustetut tapahtumaradiot yhteen uutiseen. Maallisuuden sijaan käyttäisin muiden radioiden kohdalla nimitystä ”pakanallisen paheellinen”. 😉