Radio Ramona rokkaa rauhallisemmin

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Ramona -logoRauman seudulla kuuluva Radio Ramona on muokannut musiikkiprofiiliaan ja ohjelmistoaan entistä paikallisemmaksi. Musiikissa uudistus kuuluu siten, että rankimmat rockit on poistettu soittolistalta ja tilalle on lisätty entistä enemmän kotimaista pop-musiikkia ja ulkomaisia pop- ja rock-klassikoita. Juonnot, uutiset ja muu ohjelmisto tehdään jatkossa pelkästään Raumalla, eikä esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella kuten tähän asti. Asiasta kertoi kaupunkilehti Uusi Rauma viime perjantaina.

Radio Ramona on tehnyt kymmenisen vuotta yhteistyötä SBS Median kanssa. Yhteistyön myötä Ramonan soittolistan on laatinut SBS, mutta jatkossa musiikkivalinnat tehdään paikallisesti. Ramonan taajuudella on kuultu omien paikallisesti tuotettujen ohjelmien lisäksi Tampereella ja Helsingissä tuotettuja lähetyksiä. Ne jäävät pois raumalaisradion ohjelmistosta. Syyskuusta alkaen Ramonan aamulähetys lähetetään kello 7-11 ja iltapäivälähetys kello 14-18. Viikonloppujen juonnetuista osuuksista vastaavat aseman avustajat. Myös urheilu säilyy ohjelmistossa.

Musiikkilistalle on lisätty esimerkiksi Jonna Tervomaata, Kemopetrolia, Irinaa ja Haloo Helsinkiä. Pois on pudonnut joukko sellaisia artisteja tai yhtyeitä, joita muut SBS:n Cityradiot soittavat.

– Ammattikielellä sanoen up-tempoinen musiikki jää pois ainakin prime timesta eli parhaasta kuunteluajasta (kello 6-18). Pois jää sellaisia bändejä kuin WASP, Twisted Sister ja Iron Maiden, kertoo Radio Ramonan ohjelmapäällikkö Anu Elo Uuden Rauman haastattelussa.

Yhteistyö SBS:n kanssa ei lopu, vaikka Ramona laatii itse listansa ja tekee vain paikallisia lähetyksiä.

Radio Ramona on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista. Se aloitti toimintansa maaliskuussa 1988. Aseman omistaa mediakonserni Marva Group, joka tunnettiin aiemmin nimellä Länsi-Suomi Yhtymä Oy.

Mediamonitori – UR


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Radio Ramona rokkaa rauhallisemmin”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀 Koska mut SBS Finlandin Cityradio ottavat mallia Radio Ramonasta.Ja paikallistavat ilmeensä.