Mediamonitorin kesässä sähkeitä ja taajuustietoja

kirjoittanut

kategoriassa

Mediamonitori-logoKesän alkaminen vähentää Mediamonitorin päivittäistarjontaa. Sivusto keskittyy kesä-elokuussa vain sähketyyppisten uutisten julkaisemiseen ja taajuuslistojen päivittämiseen tarvittaessa. Kesä on yleensä media-alalla varsin hiljaista aikaa, joten tarvetta laajemmalle uutistoiminnalle ja ajankohtaisartikkeleille ei ole. Elokuun lopussa on jälleen tarjolla artikkeleja, kommentointia ja mahdollisesti uusia palveluja.

Mediamonitorin sähkeet päivittyvät etusivulle. Lisäksi uutisaiheita hehkutetaan ennakkoon Twitterissä ja uutisen julkaisemisen jälkeen ”linkitetään” Facebookiin. Taajuuslistoja on edelleen kaksi: varsinainen taajuuslista, jossa ovat kaikki pitkäaikaisilla luvilla lähettävät asemat sekä 50 watin tilapäisradiot, joilla on vähintään kaksi peräkkäistä lupajaksoa. Toinen, tilapäisradioita vuonna 2012 listaava taulukko on Taajuuslistan alaosiona.

Uutiskommentoinnista on tullut jonkin verran palautetta. Sivustoa tehdään edelleen harrastevoimin, joten kokopäiväinen viestien moderointi ei ole mahdollista. Viestien julkaisemisessa on välillä viivettä, mutta kaikki soveliaat viestit julkaistaan. Kirosanoja sisältäviä viestejä ei julkaista. Myös toisia loukkaavat viestit jätetään julkaisematta. Lisäksi toisto eli saman viestin tai selvästi saman sisällön tyrkyttäminen eri uutisaiheisiin saattaa päätyä julkaisemisen sijaan roskakoriin.

Mediamonitorin toimitus jatkaa nykyisellä kokoonpanolla, mutta uutena kirjoittajana mukaan tulee Lauri Nieminen. Hän tuottaa joitakin sähkeuutisia ja vastaa jatkossa mahdollisesta ääniuutistuotannosta.

Vaikka Mediamonitori onkin kesälaitumilla, eivät päivänkakkarat ja timoteit estä tehokasta uutistuotantoa. Osa uutisista saattaakin tulla suoraan piknik-niityltä tai laiturin nokasta.

Hyvää kesää Mediamonitorin käyttäjille! Palaute on edelleen tervetullutta. Ja kommentoinnissa saa ottaa kantaa myös sivuston uutistarjontaan.