Sanoma ostaa Metroradion

kirjoittanut

kategoriassa

Metroradio Finland -logoRadio SuomiPOP, Groove FM ja Metro FM vaihtavat omistajaa yrityskaupalla, jossa Sanoma Entertainment Oy ostaa Metroradio Finland Oy:n koko osakekannan.  Kaupalla Sanoma vahvistaa asemaansa maamme kolmen suurimman kaupallisen radiotoimijan joukossa. Sanoma Entertainment Oy:n Nelonen Medialla on kaksi lähes valtakunnallista radiokanavaa, Radio Aalto ja Radio Rock. Lisäksi Sanoma-konserni omistaa pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla kuuluvan Radio Helsingin. Valtioneuvosto antoi hyväksyntänsä tulevalle kaupalle täysistunnossaan keskiviikkona.

Kaupassa uudelle omistajalle siirtyy myös Metroradion markkinointiyhtiö Mediasales Finland Oy. Yhtiöiden palveluksessa on 31 työntekijää. Kaupassa on kyse Suomen kolmanneksi ja neljänneksi suurimman radioyhtiön yhdistymisestä. Nelonen Media nousee MTV Median Radio Novan ja SBS Finlandin radioiden kokoluokkaan.

Sanoma Oyj kertoo tiedotteessaan, että kaupan toteuduttua Nelonen Median viisi radiokanavaa tavoittavat viikoittain lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Uusi kokonaisuus nostaa Nelonen Median kaupallisen radioalan markkinajohtajaksi Suomessa lähes 28 prosentin kuunteluosuudella.

– Nelonen Median radioliiketoiminnan vahvistaminen tukee Sanoman strategisia tavoitteita keskittyä kuluttajamediaan ja olla markkinajohtaja kaikissa meille tärkeissä medioissa, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen toteaa. Sanoma Media Finland muodostuu Nelonen Mediasta ja Suomen johtavasta aikakauslehtikustantajasta Sanoma Magazinesista.

– Metroradion kanavat täydentävät hienosti nykyistä kanavavalikoimaamme. SuomiPOP, Groove FM ja Metro FM ovat selkeästi profiloituneita kanavia, joilla on uskolliset yleisöt. Radio Rock ja Radio Aalto ovat puolestaan rikkoneet kuulijaennätyksiään kuluvan vuoden aikana. Radiolla on erittäin hyvä tilanne muuttuvassa mediakentässä. Uskomme, että voimme markkinajohtajana kehittää koko toimialaa entisestään, Nelonen Median radiokanavien johtaja Kari Laakso sanoo.

Metroradio Finland on irlantilaisen Communicorp Group Ltd:n omistuksessa.

Mediamonitori – valtioneuvosto


Kommentit

7 vastausta artikkeliin “Sanoma ostaa Metroradion”

 1. Spotify forewer avatar
  Spotify forewer

  Huono uutinen. Kilpailu vähenee.

  Tosin sontaahan radiosta tulee, sama se mikä toimija. Samat biisit kerrasta toiseen.

  Hatunnosto joka keksi Spotifyn.

 2. Yllättävä uutinen, että ostajana juuri Sanomat.

 3. [quote name=”MaGe”]Yllättävä uutinen, että ostajana juuri Sanomat.[/quote]

  Sanoma ei saanut SBS:ää, jotain piti kuitenkin saada… ?

  Enpä nyt sanoisi, että taso tuosta voisi enää tippua, ennemminkin päin vastoin. Innovatiivisempaa ohjelmapolitiikkaa Nelosen kanavilla on toteutettu kuin tähän asti Metroradiolla.

  Joillakin palstoilla on toivottu erityisesti vuosia näivettyneen Grooven palauttamista vastaamaan enemmän alkuperäistä jazz/soul -linjaa. Tämä tuskin on realistinen toive, muttei liene mahdotonta, jotta kanavalla kuullaan jatkossa ko. musiikkilajin mukaisia erikoisohjelmia… ?

  Pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamalla kuuluvan Metro FM:n musiikkilinjaa muutettanee sen vastatessa nykyisin melko paljon Aallon vastaavaa? Tai mikäli Nelonen edes näkee järkeväksi muiden puolivaltakunnallisten kanaviensa ohella pyörittää omaa asemaa tällä kuuluusalueella, voidaan se lakkauttaa ja taajuudet siirtää muiden kanavien käyttöön?

 4. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀 Koska Metro FM laajentaa kuuluvuusaluetansa koko uudenmaan kattavaksi kaupalliseksi radioasemaksi.

 5. Simakuutio avatar
  Simakuutio

  On kyllä onni, ettei FM radioita ole tarvinnut kuunnella (muutoin kuin työnsä puolesta mutta ei siitä sen enempää) enää vuosikausiin, nettiin striimaavat radioasemat (sekä pelkästään nettiin streamaavat että FM asemien nettistreamit) korvanneet 100% FM pärinän… Ja suomalaiset radioasemat… huoh, eihän sitä aivotonta paskaa ole voinut kuunnella aikoihin. Viimeistään silloin kun Radio Mafia tapettiin julmasti, loppui allekirjoittaneen mielenkiinto suomalaiseen ”radioon”.

 6. Mielenkiinnolla jään odottamaan, että miten Metroradion kanavat muuttuvat, jos muuttuvat Sanomien omistamana?

 7. Mielenkiinnoola jään odottamaan, että miten Metroradion kanvat muuttuvat, jos muuttuvat ollenkaan Sanomien omistuksen alla.