Jälleen lisää taajuuksia radioiden käyttöön

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriö pyytää radiotoimijoilta jälleen lausuntoja taajuuksien käyttösuunnitelman muutoksesta. Uusista taajuuksista kiinnostuneiden toimijoiden on ensi maanantaihin mennessä jätettävä lausuntonsa ministeriöön. Jakoon tulee kahdeksan uutta lähetystaajuutta. Lisäksi Lohjalta Karkkilaan siirrettyä Iskelmä Uusimaan taajuutta 96,5 MHz ollaan siirtämässä takaisin Lohjalle.

Radiotoimijat ovat esittäneet Viestintävirastolle aloitteita nyt liikenne- ja viestintäministeriön listalle päätyneiden taajuuksien käyttöönotosta. Uusia taajuuksia ovat Kokemäen 100,7 MHz, Kokkolan 89,8 MHz, Pertunmaan 103,0 MHz, Jyväskylän 90,9 MHz, Sievin 88,3 MHz, Mikkelin taajuudet 104,2 ja 105,5 MHz sekä Kemin vapaana oleva taajuus 100,5 MHz. Osa taajuuksista on valmiiksi koordinoitu, mutta osa voidaan ottaa käyttöön pienemmällä teholla ennen lopullisen koordinoinnin valmistumista.

Taajuudet ovat otettavissa käyttöön joko uusina taajuuskokonaisuuksina tai osana radioiden nykyisiä taajuuskokonaisuuksia. Taajuuskäyttösuunnitelman muutosasetus on tarkoitus saattaa voimaan mahdollisimman pian, ministeriön sivuilla kerrotaan. Seuraavan kerran taajuuskäyttösuunnitelmaa tarkastellaan ensi syksynä.

Mediamonitori – LVM


Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Jälleen lisää taajuuksia radioiden käyttöön”

  1. Toivottavasti Groove FM alkaisi kuulumaan Kemissä juuri tuolla taajuudella (100,5 MHz) 🙂

  2. Lesta83 avatar

    Sieviin Radio Rock!!!

  3. Nostalgia Mikkeliin.

  4. Ois kiva jos sais Kokkolaan radio rockia tai sitten Groovea!

  5. Näyttää LVM:n mukaan siltä, että Kemin taajuudelle tulee joko Radio Mega tai Radio Dei. Näistä vaihtoehdoista toivon, että taajuuden saa Radio Mega 😆