Viestintävirasto: Maksu-tv-kanavat samalle kortille

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto on antanut päätöksen, jonka mukaan eri operaattoreiden maksullisia tv-kanavia on pystyttävä katsomaan yhdellä maksu-tv-kortilla. Nykytilanne on kuluttajan kannalta kohtuuttoman hankala. Käytäntö hankaloittaa myös markkinatilanteen kehittymistä, Viestintävirasto toteaa tiedotteessaan. Viestintävirasto on velvoittanut maksutv-palveluja antenniverkossa tarjoavat PlusTV:n ja DNA:n huolehtimaan yhteistyössä siitä, että kuluttaja voi katsoa yhdellä salauskortilla useiden eri operaattoreiden tarjontaa.

Viestintäviraston päätöksen mukaan yhden kortin periaatteen on oltava käytössä viimeistään lokakuun alkuun mennessä. Päätös on katsottu välttämättömäksi PlusTV:n vastustettua yhden kortin periaatetta. Yhden kortin periaatteesta säädetään viestintämarkkinalaissa. Lain tarkoituksena on poistaa kortin vaihtamisen tarve kuluttajan halutessa käyttää useiden eri maksu-tv-yhtiöiden palveluita.

Mediamonitori – Viestintävirasto


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Viestintävirasto: Maksu-tv-kanavat samalle kortille”

  1. Vihdoinkin loppuu tuo maksukorttien vaihto telkkarissa ku haluaa katsoa telkkaria. 🙂

  2. Mulla oli joskus kivi&vasara vuonna tuo yhdistelmä. Sillon sain samalle kortille CanalPlussan ja PlusTV:n hassut kanavat. Pitää korostaa se, että silloin CanalPlussaa myi yksinoikeudella antenniverkkoon vain Canal Digital.

    Eli soitin toiseen asiakaspalveluun. Kaveri tiesi heti kupletin juonen. Pyysi uuden kortin numeroa. Kortti takaisin koneeseen ja parissa minuutissa kanavat taas näkyivät. Joten mitä uutta? Ei mitään, vaan keppiä säädöksen noudattamiseen.