Iskelmä Ankkurille lisää tehoa perjantaina

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä-logoIskelmäradion kuuluvuus vahvistuu Meri-Lapin alueella, kun paikallisradio Iskelmä Ankkurin uusi lähetin otetaan käyttöön Tornion Laivakankaalla. Lähetykset jatkuvat ensi perjantaista lähtien Kemin ja Tornion alueella taajuudella 95,0 MHz, joka on ollut Iskelmä Ankkurin käytössä Kemin keskustassa. Uuden, yhden kilowatin teholla lähettävän lähettimen avulla Iskelmä Ankkuri alkaa kuulua myös Kemin ja Tornion naapurikunnissa. Samalla Tornion keskustassa sijaitseva lähetin (106,4 MHz) suljetaan.

Iskelmä Ankkuri ehti aiemmin toimia vuoden 2006 loppuun taajuudella 98,8 MHz, mutta joutui lopettamaan lähetykset jäätyään ilman toimilupaa. Asema aloitti lähetykset uudelleen teknisillä radioluvilla kahdella pienitehoisella lähettimellä vuonna 2009. Valtioneuvosto myönsi radioyhtiö Kaimax Medialla uuden ohjelmistoluvan vuosi sitten. Lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

Kaimax Media Oy tuottaa Iskelmä Ankkurin lähetykset Radio Megan ja Iskelmä Oulun kanssa samoissa toimitiloissa Oulusta.

Ennen Iskelmä Ankkuria Kemin paikallisradiona toimi RadioAnkkuri, jonka lähetykset käynnistyivät vuonna 1990.

Mediamonitori – Digita