AVA aloittaa antenniverkossa

kirjoittanut

kategoriassa

AVA-logoMTV3:n naisille suuntaama lifestyle-kanava AVA käynnistää lähetykset antenni-tv-verkossa keskiviikkona 1. helmikuuta. Lähetykset näkyvät kanavanipussa A kanavapaikalla 13. Aiemmin AVA on näkynyt vain kaapelitalouksissa sekä jonkin aikaa myös satelliittivälitteisesti. AVA aloitti lähetykset maksullisena kanavana vuonna 2008, mutta vajaa vuosi sitten siitä tuli ilmaiskanava. Valtioneuvosto myönsi viime joulukuussa ohjelmistotoimiluvan AVA:lle Digitan valtakunnalliseen A-kanavanippuun.

Digitan antenni-tv-verkko tavoittaa 99,98 prosenttia suomalaisista. Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema, YLE FST5 / SVT World ja SuomiTV sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Puhe ja YLE Mondo.

Uuden kanavan saaminen näkyviin edellyttää joissakin tapauksissa vastaanottimen kanavahaun käynnistämisen. Useimmat vastaanottimet löytävät kanavan kuitenkin automaattisesti. Lisätietoa AVA:n virittämisestä voi etsiä esimerkiksi Digitan palvelusivulta.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “AVA aloittaa antenniverkossa”

  1. Ainakin tänään Tervolan radio- ja tv-asema alkoi lähettämään jo Avan ohjelmia. Tekstitykset vain puuttuvat.