SuomiTV saa vaihtaa omistajaa

kirjoittanut

kategoriassa

SuomiTV-logoValtioneuvosto päätti torstaina, että Family Channel Oy saa pitää toimilupansa määräysvallan muutoksesta huolimatta. Family Channel harjoittaa tv-toimintaa SuomiTV-nimellä antenniverkon UHF-kanavanipussa A. Yritys haki marraskuussa ennakkopäätöstä omistusmuutokseen, jossa määräysvalta siirtyisi yhdysvaltalaiseen News Corporation -konserniin kuuluvalle yhtiölle. Tähän asti yhtiön pääomistaja on ollut kanadalainen Ontario Inc.

Robert Murdochin omistama News Corporation on yksi maailman suurimmista mediayhtiöistä. Konserniin kuuluu mm. Fox-televisioyhtiö, jonka kanssa SuomiTV on M&M:n tietojen mukaan aloittamassa ohjelmistoyhteistyötä tammikuussa. Yhteistyön kerrotaan tuovan SuomiTV:lle kymmenen uutta sarjaa alkuvuoden aikana.

Kaupalliset tv- ja radiokanavat eivät saa siirtää määräysvaltaa toiselle yhtiölle ilman valtioneuvoston hyväksyntää. Valtioneuvosto voi hyväksyä muutoksen televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukaan, mikäli toimiluvan myöntämisedellytykset täyttyvät edelleen ja toiminta jatkuu toimiluvan ehtojen mukaisesti.

SuomiTV sai valtakunnallisen toimiluvan kesäkuussa 2009 ja toiminta alkoi 18. joulukuuta 2009. Kanava lähetti joitakin koelähetyksiä antenniverkossa jo ennen pidempiaikaisen toimiluvan myöntämistä.

SuomiTV sai syyskuussa viestintävirastolta huomautuksen, koska kanavan ohjelmisto ei täyttänyt toimiluvan ehtoja uutisten ja ruotsinkielisten ohjelmien puuttumisen vuoksi. Sittemmin kanava on aloittanut uutisyhteistyön STT:n kanssa. Valtioneuvosto hyväksyi joulukuun alussa kanavan hakemuksen poistaa toimiluvasta velvoite lähettää päivittäin ruotsinkielistä ohjelmaa.

Mediamonitori – VN, M&M, YLE, VN