Lähiradiossa ohjelmajärjestelyjä

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingin Lähiradio jatkaa toimintaansa uudella toimilupakaudella kahden luvanhaltijan ylläpitämänä. Pääosa taajuudella 100,3 MHz lähettävän paikallisradion ohjelmistosta tulee tammikuun alusta lähtien Kansan Radioliiton (KaRa) studioista Helsingin Kalliosta. Toinen luvanhaltijayhdistys Folkhälsan lähettää taajuudella ruotsinkielistä puheohjelmaa omasta studiostaan Topeliuksenkadulta. Tämän vuoden loppuun Lähiradiossa mukana oleva Kansan Sivistystyön Liitto KSL toimii jatkossa ainoastaan netissä.

Kahdella luvanhaltijalla jatkavan Lähiradion ohjelmakartta uudistuu täysin ensi vuoden alussa. Osa KSL:n ohjelmista siirtyy KaRan lähetettäväksi. Lähiradio KaRa aikoo myös ottaa omaan käyttöönsä Lähiradion internetosoitteen www.lahiradio.fi. Samalla yhdistyksen muu nettisivutarjonta eriytetään radion sivustosta. Lähetykset tapahtuvat jatkossa toiminimellä Lähiradio.

Tammikuussa 1988 aloittaneen Lähiradion perustivat Työväen Sivystysliiton Helsingin opintojärjestö (TSL), Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry, Kansan Radioliitto – Folkets Radioförbund ry ja Samfundet Folkhälsan i svenska Finland rf. TSL luopui ohjelmatoiminnasta jo aiemmin. Eri ohjelmatoimijoilla on omat studiot, joista ohjelmat siirretään keskittimen ja linkin kautta Metsälän mastoon.

Helsingin Lähiradio on Suomen vanhin yhteisöradio. Muita yhteisöradioita ovat Radio Robin Hood Turussa, Radio Moreeni Tampereella, Radio Pro Torniossa ja Radio Inari.

Mediamonitori