Bassoradio julkisti uudet radioäänet

kirjoittanut

kategoriassa

Bassoradio-logoMediatalo Basso uudistaa vuodenvaihteessa radiokanavansa sisältöä. Samalla se aloittaa uuden puolivaltakunnallisen toimiluvan myötä radiolähetykset pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Uudistuva Bassoradio koostuu aamu-, päivä- ja iltapäiväohjelmista sekä iltaisin ja viikoloppuisin lähetettävistä DJ-ohjelmista.

Uuden Bassoradion Iltapäivä -ohjelman vetäjiksi ovat valikoituneet Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff, näyttelijä ja muusikko Reino Nordin, muusikko ja jääkiekkoselostaja Edu Kehäkettunen, dj ja muusikko Super Janne sekä Basson nykyiset iltapäiväjuontajat Tuke ja Jusa.

Basso lanseeraa arkiaamuihin uuden reality-henkisen ja improvisoidun radio-ohjelman Toimistoradio. Tässä ohjelmassa seurataan Basson toimiston ja tekijöiden arkirutiineja toimitusjohtaja Jan Zapasnikin ja mediapäätoimittaja Miika Särmäkarin johdolla ilman käsikirjoituksia tai ohjelmarunkoja.

Arkikeskipäivissä on puolestaan radiopäällikkö Jaako Hurmeen juontama ohjelma, joka nostaa kuuntelijoille DJ-ohjelmista viimeisimmät musiikilliset virtaukset kuultaviksi.

Lisäksi Basso tuo ohjelmakarttaan uudet, paikallisten tekijöiden juontamat kaupunkikohtaiset ohjelmat Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Oulusta.

Bassoradio on syntynyt vuonna 2004 DJ-yhteisön aktiivisuudesta, ja tätä perintöä jatketaan ja kehitetään yli sadalla DJ:llä Bassoradion arki-illoissa ja viikonlopuissa. Mukaan on tullut uusia nousevia nuoria sekä kokeneempia tekijöitä kuten Jori Hulkkonen.

DJ-ohjelmat pureutuvat tekijöidensä kautta eri genreihin jazzista houseen, dubstepistä maailmanmusiikkiin ja räpistä reggaeen.

Basso muuttaa uudistuksen yhteydessä Helsingin keskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Kluuviin, johon rakennetaan kokonaan uusi Basson mediakeskus. Tiloissa toimitetaan radion lisäksi myös Basso-lehteä, Basson netti-TV:tä sekä muita verkkosisältöjä. Myöhemmin tiloissa tullaan järjestämään myös live-keikkoja ja erilaisia workshopeja.

Bassoradio kuuluu 2. tammikuuta alkaen Tampereella taajuudella 103,1 MHz, Turussa 101,9 MHz, Oulussa 105,4 MHz ja Jyväskylässä 99,7 MHz. Pääkaupunkiseudulla taajuudeksi tulee vuodenvaihteessa 102,4 MHz.

Mediamonitori