Järviradiolle uusia taajuuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoVuodenvaihteessa voimaan tulevat uudet radiotoimiluvat aiheuttavat muutoksia Järviradion lähetystaajuuksiin. Järviradio vaihtaa taajuuksia Helsingissä, Kaarinassa, Riihimäellä, Seinäjoella ja Alajärvellä. Helsingissä taajuudeksi tulee tammikuun alusta alkaen 98,5 MHz. Kyseessä on alle 50 watin tilapäislupa, joka on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Järviradio on kuulunut Helsingissä taajuudella 105,5 MHz.

Turun seudulla parisen viikkoa sitten alkaneet lähetykset siirtyvät vuodenvaihteessa uudelle taajuudelle. Nykyinen Kaarinasta lähettävä taajuus on 101,9 MHz. Se siirtyy Basson käyttöön Turkuun. Järviradion uusi taajuus Kaarinassa selviää myöhemmin. Kyseessä on tekninen tilapäislupa.

Riihimäellä häiriöinen taajuus 102,3 MHz jää pois ja tilalle tulee 104,9 MHz. Järviradiolla on Riihimäellä myös paikallista ohjelmaa, jota tuotetaan kaupungin keskustassa sijaitsevassa studiossa. Riihimäelläkin Järviradion luvat ovat voimassa kolme kuukautta kerrallaan.

Ensi vuoden alkupuolella Järviradion Etelä-Pohjanmaan taajuuksissa tapahtuu muutoksia. Nykyinen Seinäjoen taajuus 99,1 MHz (50 W) korvataan taajuudella 104,9 MHz. Alajärven keskustassa toimiva 50-wattinen lähetin (100,0 MHz) viritetään jatkossa taajuudella 100,1 MHz. Seinäjoen ja Alajärven taajuudet liitetään Järviradion ohjelmistolupaan vuosiksi 2012-2019. Samalla niiden lähetystehoja korotetaan.

Järviradion tuorein uusi kuuluvuusalue on Vaasa, jossa lähetykset alkoivat maanantaina 5. joulukuuta. Teknisellä luvalla lähettävä lähetin toimii taajuudella 103,4 MHz.

Mediamonitori