Digitalle lupa lähettää T2-standardilla

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoValtioneuvosto hyväksyi torstaina verkkoyhtiö Digita Oy:n anomuksen toimiluvan muutoksesta. Päätöksen myötä Digita saa luopua mobiilitelevisiolähetysten DVB-H-standardista kanavanipissa D. Lupamuutoksen myötä Digitalla on oikeus lähettää teräväpiirtolähetykset mahdollistavalla T2-standardilla. Valtioneuvoston päätöksessä edellytetään, että kanavanipun alkuperäinen käyttötarkoitus säilyy.

T2-järjestelmä soveltuu sekä mobiiliin että kiinteään vastaanottoon. Mobiilitelevision käyttöön varattu kanavanippu on jäänyt tehottomalle käytölle DVB-H -teknologian takia. DVB-H:sta ei tullut kansainvälistä standardia, eikä sillä enää ole teknistä ylläpitoa, valtioneuvostosta kerrotaan.

Digitassa ollaan tyytyväisiä tehtyyn päätökseen.

– Jälkeenpäin on todettava, että valitettavasti Mobiili-TV -markkina ei lähtenyt liikkeelle verkolla, joka on tarkoitettu pelkästään kännykkäympäristöön. Digitan uuden verkon sisältö onkin suunnattu kännyköiden lisäksi kannettaville päätelaitteille kuten kannettaville tietokoneille, tabletti-PC:eille ja iPadeille. Näin voimme uudella ja modernilla tavalla tuoda liikkuvaa ja jopa teräväpiirtotasoista sisältöä nykyaikaisen kuluttajan liikkuvaan elämäntapaan, kommentoi johtaja Jaakko Harno Digitasta.

Mediamonitori – valtioneuvosto