MTV3:lle lisää aluemainontaa ja tekstityksiä

kirjoittanut

kategoriassa

MTV3-logoMTV Media ja jakeluyhtiö Digita ovat solmineet sopimuksen MTV3:n alueellisen tv-mainonnan jakelusta. Maanantaina voimaan tulleessa sopimuksessa Digitan vastuulle tulevat mainosten jakelu alueille sekä niiden esittäminen MTV3-kanavalla. MTV3:n aluemainospalvelu laajenee nykyisestä 11 alueesta 17:ään ensi vuoden alussa. Aiemmin MTV3 on itse huolehtinut aluemainonnasta.

Aluemainonnan uudistus mahdollistaa MTV3-kanavalla alueellisesti rajatun tv-mainonnan entistä kustannustehokkaammin. Uusi aluejako palvelee paremmin muun muassa pienyrittäjiä, joilla on tarvetta vahvaan medianäkyvyyteen omalla markkina-alueellaan.

– Olemme tehneet Digitan kanssa pitkään yhteistyötä tv-lähetysten jakelupalveluiden osalta. Aluemainontaa uudistettaessa ja sen toteuttajaa valitessa Digita oli luonteva valinta yhteistyökumppaniksi, toteaa MTV Median teknologiajohtaja Risto Koivula.

Digitassa ollaan tyytyväisiä uuteen sopimukseen, joka täydentää yhtiön palvelukokonaisuutta.

– Digita haluaa palvella asiakkaitaan perinteisten tv-jakelupalveluiden lisäksi entistä monipuolisemmin. Tällainen aluemainontauudistuksen toteutus MTV3:lle täydentää jo aiemmin kokonaivaltaista television palvelukokonaisuutta, sanoo johtaja Kari Risberg Digitasta.

MTV3 laajensi palvelujaan uusille urille maanantaina, kun kanava otti käyttöön kuulovammaisille suunnatut tekstitykset. Ensimmäinen kotimainen tekstitettävä ohjelma on päivittäisdraama Salatut elämät. Vuoden loppuun mennessä kotimaisista ohjelmista tekstitetään 15 prosenttia. Vuoden 2016 loppuun mennessä tekstit ovat jo puolessa kotimaisista ohjelmista.

Katsoja saa tekstityspalvelun päälle niin halutessaan. Uusi palvelu perustuu viime keväänä hyväksyttyyn lakiin, jossa myös kaupalliset tv-yhtiöt velvoitetaan lisäämään ääni- ja tekstityspalvelujaan.

Mediamonitori – STT, Valtioneuvosto


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “MTV3:lle lisää aluemainontaa ja tekstityksiä”

  1. Kari Oksanen avatar
    Kari Oksanen

    Onko kyseinen teksitys kiistelty dvb-tekstitys vai teksti-tv tekstitys?

  2. Tekstitysmuotona on MTV3:lla DVB-tekstitys, se on oletuksena pois mutta saa halutessaan päälle valitsemalla tekstityskieleksi hollannin (jota Suomessa ei muuten käytettäisi). Myös äänitekstitys on tullut MTV3:lle käyttöön ja siinäkin jos valitsee kieleksi hollannin, niin äänitekstitys toimii. Äänitekstitys tarkoittaa käytännössä sitä että puhesyntetisaattori sanoo tekstityksessä olevan tekstin ääneen.
    MTV3 ei käytä millään kanavalla tekstitv-tekstitystä toisinkuin Yle ja satelliittikanavat. Maksukanavilla MTV3 Maxia lukuunottamatta MTV3 käyttää DVB-tekstitystä. Maxilla on kiinteä, kuvaan poltettu teksti.