Radio Kemijärvi vauhtiin juhannuksen jälkeen

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Kajauksen ja Kemijärven Kehitys Oy:n yhteinen radiohanke polkaistaan käyntiin Itä-Lapissa ensi viikolla. Tiistaina 28. kesäkuuta käynnistyvät paikallislähetykset kuuluvat syyskuun 19. päivään asti taajuudella 101,6 MHz. Radion studio on Kemijärvellä ja kilowatin tehoinen lähetin Pelkosenniemen Pyhätunturilla. Lähetystekniikasta vastaa Digita.

Paikallislähetysten aikana uusi radioasema käyttää nimeä Radio Kemijärvi. Muuna aikana taajuudella soi Radio Kajaus. Omaa alueellista ohjelmaa taajuudella kuullaan tiistaista perjantaihin kello 15-17 ja lauantaisin kello 9-11. Ohjelmia voidaan välittää myös Radio Kajauksen vakiotaajuuksille Kainuuseen ja Koillismaalle. Kemijärven ohjelmista vastaa toimittaja Juha Sihvonen.

Radio Kajauksen ohjelmapäällikkö Pekka Riihonen kertoo, että Itä-Lapin paikallislähetykset ovat puheohjelmia ilman mainoksia. Lähetykset jatkuvat syyskuun loppupuolelle, jonka jälkeen edessä on vähintään kuukauden tauko. Kajauksen ohjelmistolupa Itä-Lapin alueelle on voimassa kolme kuukautta kerrallaan.

– Katsotaan syksyllä, miten tällainen paikallisohjelma kannattaa. Päätös siitä, haetaanko taajuudelle pysyvämpää lupaa, tehdään myöhemmin. Ainakaan taajuuksista alueelle ei liene pulaa. Asia riippuu varmaan poliitikkojen periaatteista, Riihonen arvioi.

Uusi Itä-Lapin paikallisradioasema tulee Riihosen mukaan tarpeeseen, sillä Pyhätunturin tv-mastosta noin 50-60 kilometrin päähän ulottuvalla kuuluvuusalueella on kaksi merkittävää matkailukeskusta, Luosto ja Pyhätunturi. Uusi taajuus myös täydentää Kajauksen tavoittavuutta Pohjois-Suomen ja Kainuun matkailukeskuksissa. Tähän saakka kuuluvuus on ollut vaihtelevaa esimerkiksi Sallassa.

Vuodesta 1989 toiminut Radio Kajaus on vähitellen laajentunut lähes viidensadan kilometrin pituisella kuuluvuusalueella toimivaksi alueradioksi. Asema on pysytellyt isojen ketjujen ulkopuolella. 2000-luvun alussa Kajaus alkoi kuulua entisen Radio Rukan taajuudella Kuusamon ympäristössä.

Kemijärven Kehitys Oy on Kemijärven kaupungin omistama yhtiö.

Radio Kemijärvi on jo lähettänyt koelähetyksiä maanantaista lähtien.

Mediamonitori