Radiotaajuus nykytaidenäyttelyssä Länsi-Turunmaalla

kirjoittanut

kategoriassa

Turun saaristossa Länsi-Turunmaan kaupungissa syyskuun loppuun esillä oleva nykytaidenäyttely Contemporary Art Archipelago (CAA) kuuluu myös radiotaajuudella 95,9 MHz. Pienitehoinen radiolähetin on mukana näyttelykokonaisuudessa, joka on samalla osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoa. Lähetin toistaa liki kahdeksan tunnin pituista ohjelmaa ympäri vuorokauden. Radioluvasta vastaa Länsi-Turunmaan kaupungin sivistysosasto.

Taideradio tavoittaa kuuntelijat Paraisten ja Nauvon välisellä lauttalinjalla sekä osassa Airistoa. Lähetin on lauttareitin Nauvon puoleisella rannalla lauttayhtiön taukokopissa. Radioasema on osa taiteilija Renja Leinon ääniteosta, johon on kerätty pääosin saaristolaisten ja saariston kesäasukkaiden kokemuksia merellä puhaltavasta tuulesta.

Korppoossa ja Turussa asuva ja työskentelevä arvostettu valokuvataiteilija Leino keräsi saaristossa asuvien ja oleskelevien mietteitä saariston sääilmiöistä ja erityisesti tuulesta lähes vuoden ajan. Ohjelmassa kuullaan sekä suomen- että ruotsinkielistä puhetta.

Leinon radiolähetys kuuluu noin kymmenen kilometrin päähän lähetyspaikasta.

Contemporary Art Archipelago tuo saaristoon esille yli kaksikymmentä paikkasidonnaista taideteosta tai tapahtumaa, joita ovat tehneet sekä kansainväliset että saaristossa asuvat taiteilijat. Nykytaidenäyttely avataan lauantaina 18. kesäkuuta.

Mediamonitori