SWR takaisin talvitauolta

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoLyhyt- ja keskipitkillä aalloilla lähettävä Scandinavian Weekend Radio on aloittanut vuoden ensimmäisen lähetyksensä. Puoliltaöin startannut SWR kuuluu taajuuksilla 5980, 6170, 11690, 11720 ja 1602 kHz koko vuorokauden ajan. Aseman studio ja lähettimet sijaitsevat Virroilla.

Scandinavian Weekend Radion taustalla olevat radioharrastajat ilmoittivat viime joulukuussa pitävänsä talven ajan taukoa lähetyksistä. Viime vuonna kymmenen vuotta täyttänyt SWR oli ehtinyt lähettää paria poikkeusta lukuun ottamatta säännöllisesti joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Tämän kesäkauden lähetyksiä kuullaan 7.5., 4.6., 2.7., 6.8. ja 3.9. sekä juhannuksena. Virtain juhannusradio on ensi kerran kaksipäiväinen, sillä asema aloittaa lähetykset juhannusaattona ja lopettaa ne juhannuspäivän iltana. Ohjelmassa on virtolaisten juhannusperinteiden esittelemistä, raportteja Suomen virallisen juhannuskaupungin menoista ja viihdyttävää kotimaista musiikkia.

Scandinavian Weekend Radio on tätä nykyä ainoa suomeksi Suomesta lähettävä lyhytaaltoasema. Sen taustalla vaikuttaa Vaihtoehtoisen radiotoiminnan tukiyhdistys.

Mediamonitori