SuomiTV lakkauttaa uutistoimituksensa

kirjoittanut

kategoriassa

SuomiTV-logoTaloutensa kanssa painiskeleva SuomiTV joutuu luopumaan omasta uutistoimituksesta. Markkinointi & Mainonnan mukaan SuomiTV irtisanoo yhdeksän työntekijää, joista suurin osa työskentelee uutistoimituksessa. SuomiTV aloitti yt-neuvottelut huhtikuussa. Kanava pysyy ruuduissa myös kesällä.

SuomiTV:n toimitusjohtaja Randy Dewey kertoo, että kanava jatkaa uutislähetyksiä uudella formaatilla syksystä alkaen. Dewey ei suostu kertomaan, millaista yhteistyötä kanava aikoo tehdä ulkopuolisten uutistuottajien kanssa. Kanava lopetti suorat uutislähetykset viime vuonna ja siirtyi nauhoittamaan uutiset etukäteen.

SuomiTV on niin sanottu yleiskanava, jonka toimilupaehdoissa edellytetään uutis- ja ajankohtaisohjelmien esittämistä. Mikäli uutisohjelmat lopetettaisiin, saattaisi kanava menettää toimilupansa. Huhtikuussa kanava ilmoitti harkitsevansa lähetystaukoa kesäksi, mutta nyt toimitusjohtaja Dewey vakuuttaa ohjelmien jatkuvan kesän läpi. Kesäohjelmisto käynnistyy kahden viikon kuluttua, mutta tuolloin lähetysaikaa karsitaan rajusti. Omia uutisia kanava ei lähetä enää torstaista 5. toukokuuta alkaen.

SuomiTV:n toimilupayhtiö on Family Channel Oy. Sen omistaa kanadalainen Ontario Inc.

Mediamonitori – M&M