YLE aloitti teräväpiirtolähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoYLE HD -kanavan lähetykset Anvian tv-verkossa alkoivat maanantaina 2. toukokuuta. YLE:n teräväpiirtokanava näkyy UHF-kanavilla kanavanipun F lähetinasemien Espoo, Eurajoki, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Tampere ja Turku kautta. Kanava lähettää ohjelmaa kello 17 alkaen noin kello 23:een.

Kahden ensimmäisen viikon aikana YLE HD välittää ainoastaan TV2:n lähetyksiä teräväpiirtona. Euroviisujen ja jääkiekon MM-finaalin jälkeen mukaan tulee myös TV1, jonka ohjelmia kanavalta näkee viikonloppuisin.

Yleisradio Oy ja palveluoperaattori TV Viihteen omistaja TDF Entertainment Oy ovat sopineet YLE HD -kanavan jakelusta antenniverkossa vuoteen 2016 saakka. YLE HD on kaikkien TV Viihteen HD-asiakkaiden kanavavalikoimassa F-kanavanipussa. Näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia väestöstä. YLE HD näkyy myös kaapeliverkoissa.

Samaan aikaan Anvian lähetysverkossa aloittivat teräväpiirtokanavat MTV3 HD ja Nelonen HD.

Mediamonitori – Anvia, YLE