Turun Kaapelitelevisio Soneran omistukseen

kirjoittanut

kategoriassa

Sonera-logoSonera ostaa Turun Kaapelitelevisio Oy:n toiminnot TS-Yhtymältä ja pienosakkailta ja rakentaa Turusta televisiotoimintansa keskuspaikan. Soneran toimitusjohtajan Juha-Pekka Weckströmin mukaan Turun Kaapelitelevisiolla on erittäin hyvä tekninen, kaupallinen ja sisällöllinen osaaminen, ja Turku on jo nyt Soneran tärkein alue pääkaupunkiseudun ohella. Turun Kaapelitelevisiolla on 80 000 asiakasta Turun seudulla. Yhtiön liikevaihto on noin seitsemän miljoonaa euroa.

– Olemme iloisia voidessamme todeta Turun Kaapelitelevision siirtyvän sellaiselle omistajalle, jolle televisiotoiminta on ydinliiketoimintaa, ja joka haluaa olla aktiivisesti kehittämässä koko toimialaa. Sonera on luonteva Turun Kaapelitelevision osakkeiden ostaja, koska yhteistyö Soneran kanssa on ollut tiivistä. Turun Kaapelitelevision verkkokin on ollut pääosin Soneran omistama, sanoo TS-Yhtymän toimitusjohtaja Mikko Ketonen.

Kaupan ansiosta Sonera nousee Suomen toiseksi suurimmaksi kaapelitelevisiotoimijaksi, ja sillä on televisioasiakkaita noin 320 000. Weckströmin mukaan televisioliiketoiminnan laajentaminen on nopeiden laajakaistapalveluiden ohella Soneran kuluttajastrategian kulmakiviä.

Sonera ostaa noin 92 prosenttia Turun Kaapelitelevision osakkeista ja tekee lunastustarjouksen lopuista osakkeista. Turun Sanomia kustantavan TS-Yhtymän lisäksi myyjinä ovat Turun kaupunki ja Åbo Underrättelseriä kustantava Förlags AB Sydvästkusten. Koko osakekannan arvioitu kauppahinta on 8-10 miljoonaa euroa.

Kauppa ei vaikuta paikallistelevisiokanava Turku TV:n toimintaan, sillä sen omistaa Turun Sanomat.

Mediamonitori – TeliaSonera, Marmai, TS