Rakkauden Wappuradiolla vappuviikko vauhtiin

kirjoittanut

kategoriassa

Rakkauden Wappuradio -logoToisena pääsiäispäivänä lähetykset aloittava Rakkauden Wappuradio kuuluu vappuviikon ajan Tampereen seudulla taajuudella 101,6 MHz. Wappuradiossa tamperelaiset teekkarit muuntautuvat jo toista vappua peräkkäin toimittajiksi ja radioteknikoiksi. TTY:n teekkarien vappukanava soi taajuudella vapunaattoiltaan asti.

Viimevuotisesta radion elinkaarta on pidennetty yhdellä päivällä ja päivittäistä ohjelma-aikaa on lisätty. Päiväsaikaan kuulijoita viritellään vapputunnelmaan vakio-ohjelmalla, iltaisin kuullaan vierailevia juontajia. Luvassa on vuoronperään puhetta ja musiikkia.

– Tavoitteenamme on luoda kuulijoille hyvä fiilis. Soitamme musiikkia, josta itse tykkäämme, ja lupaamme, että sama biisi ei soi viikon aikana kahta kertaa, vakuuttaa Rakkauden Wappuradion päätoimittaja, arkkitehtiopiskelija Kalle Tuomola.

Tärkeimpiä kuulijaryhmiä ovat TTY:n opiskelijat ja yliopistolta jo valmistuneet diplomi-insinöörit, jotka voivat radion myötä palata opiskeluaikojensa vapputunnelmiin. Tavoitteena on kuitenkin saada radion ääreen ihmisiä myös teekkariyhteisön ulkopuolelta.

Radion sisällöntuotannosta vastaa Tampereen teekkarien PerinneSeura ja tekniikasta Tampereen teekkarien radiokerho. Lisäksi toimittajia haettiin opiskelijoiden joukosta avoimella haulla. Mukana tiimissä on parisenkymmentä henkeä.

– Saimme viimevuotisesta Wappuradiosta yksinomaan positiivista palautetta. Tuntuu hienolta, että pystymme toteuttamaan tällaisia ideoita yhdessä. Yliopistoltamme löytyy paljon ihmisiä, jotka osaavat vaikka mitä, Tuomola kehuu.

Rakkauden Wappuradio on aktiivisesti myös Facebookissa.

Mediamonitori