Merirosvoradiotoiminta vie käräjille Turussa

kirjoittanut

kategoriassa

Luvaton radiotoiminta tuo syytteen turkulaiselle vuonna 1967 syntyneelle miehelle. Juttua käsitellään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa pääsiäisen jälkeen, kirjoittaa Turun Sanomat. Miehen katsotaan rikkoneen radiotaajuuksista ja telelaitteista annettua lakia harjoittamalla luvatonta radioliikennettä. Miehen ylläpitämä merirosvoradio jäi kiinni viime vuonna Turun seudulla.

Poliisi tutki viime vuoden lopulla Viestintäviraston pyynnöstä havaittuja luvattomia radiolähetyksiä, joita oli kuultu ula-taajuuksilla ja Yleisradion käyttämillä radiotaajuuksilla. Viraston mukaan mies häiritsi radiolähetyksillään muita radioasemia.

Mies kertoi esitutkinnassa lähettäneensä ohjelmaa leikkimielellä vain suppeassa kaveripiirissä. Miestä sakotettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 Raisiossa tapahtuneesta luvattomasta radiotoiminnasta. Tuon jälkeen lakia radiotaajuuksien ja telelaitteiden käytöstä on muutetta useasti.

Mediamonitorin saamien tietojen mukaan laitonta radiotoimintaa harjoitettiin ainakin taajuuksilla 95,6 MHz ja 93,2 MHz. Viimeisimmät kuunteluhavainnot tehtiin viime toukokuussa.

Mediamonitori – TS


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Merirosvoradiotoiminta vie käräjille Turussa”

  1. 😀
    Kuinka monta vuotta tästä rikoksestä lusitaan linnassa.