YLE: SuomiTV kesätauolle

kirjoittanut

kategoriassa

Kanavapaikalla 12 lähettävä SuomiTV aloittaa noin kolme kuukautta kestävän lähetystauon toukokuussa, uutisoi YLE Uutiset. SuomiTV ilmoitti tänään työntekijöilleen yt-neuvottelujen käynnistymisestä. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen kesäkuun alkupuolella. SuomiTV:llä on runsaat kaksikymmentä työntekijää.

YLE:n mukaan SuomiTV:n työntekijöiden luottamusvaltuutettu Pauli Jokinen ei osaa sanoa, mikä yt-neuvotteluiden lopullinen tavoite on.

Jokinen sanoo kanavan lähetystoiminnan loppuvan noin kolmeksi kuukaudeksi. Paluun tv-ruutuihin SuomiTV aikoo tehdä elokuun puolivälissä. Toimilupaehtojen mukaan kanava ei voi pitää taukoa lähetystoiminnasta yli kuukautta.

SuomiTV:n omistajayhtiö Family Channel Oy:n toimitusjohtaja Randy Dewey kiistää, että yhtiössä olisi tehty lopullisia päätöksiä kanavan kesätauosta. Dewey huomauttaa, että eri vaihtoehtoja punnitaan yhä.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpolitiikan osaston ylijohtaja Juhapekka Ristola kertoo, että kanavalta on oltu yhteydessä ministeriöön, mutta virallista ilmoitusta ei ole vielä tehty. Ristola ei osaa tässä vaihessa arvioida, millaiseen ratkaisuun ministeriö päätyy asiassa.

SuomiTV on joutunut lyhyen olemassaolonsa aikana irtisanomaan työntekijöitä viimeksi marraskuussa. TV-katsojalukuja mittaavan Finnpanelin mukaan kanavan katsojaosuus kaikista kanavista on vain noin 0,7 prosettia.

SuomiTV on pääosin kanadalaisomistuksessa. Sillä on myös suomalaisia pienosakkaita. Kanava aloitti lähetykset vuonna 2009.

Mediamonitori – YLE


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “YLE: SuomiTV kesätauolle”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀
    Koska Suomitv:llä on varaa ostaa uusia työntekijöitä lomautukselle jääneiden työntekijöiden tilalle.