Nuorten ääni esiin Joensuun tiederadiossa

kirjoittanut

kategoriassa

Keskiviikosta lauantaihin 16. huhtikuuta järjestettävä SciFest-tiedetapahtuma tuo eri-ikäisten opiskelijoiden ja koululaisten tekemät ohjelmat kuunneltaviksi ulalla Joensuun ympäristössä ja internetissä. SciFest Radio kuuluu loppuviikon ajan taajuudella 98,7 MHz Joensuu Areenalla pidettävästä tapahtumasta. Nuorille ja heidän opettajilleen suunnatun tiedetapahtuman oman radion toteuttamisesta vastaavat Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun viestinnän opiskelijat.

SciFest Radio on ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuottama Ääni kuuluviin radiotoimittajana -radiotyöpaja, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa radio-ohjelmaa. Radiotyöpajaan osallistuvien yläaste- ja lukioikäisten tekemien ohjelmien ohella SciFest Radiossa lähetetään viestinnän opiskelijoiden äänitöitä. Puheen höysteenä kuullaan musiikkia. Tiedetapahtuman avajaiset kuullaan suorana radiosta.

Radiopajan töitä voi kuunnella jälkikäteen viestinnän verkkolehdessä.

SciFest on vuosittainen Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali. Tapahtumassa on toiminnallisia työpajoja, kilpailuja, luentoja, vuorovaikutteisia näyttelyitä ja muuta tieteeseen, ympäristöön ja teknologiaan liittyvää asiaa. Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat 11-16 -vuotiaat koululaiset, lukion opiskelijat ja opettajat. SciFest-tapahtumassa on myös kaikille avoimia luentoja ja työpajoja.

Mediamonitori