Vaaliradio vääntää vaikka rautalangasta

kirjoittanut

kategoriassa

Vaaliradio-logoKevään ajan pääkaupunkiseudulla ja netissä lähettävän Kaupunkiradion kautta välitetään seuraavat kaksi viikkoa Vaaliradion ohjelmaa. Usean oppilaitoksen ja mediatoimijan yhteishanke Vaaliradio kuuluu 18. huhtikuuta saakka taajuudella 101,4 MHz. Kanavan tarkoituksena on tavoittaa nuoria pääkaupunkiseudun äänestäjiä ja lisätä heidän tietoisuuttaan vaaleista ja tuoda vaaliteemoja esiin heidän näkökulmastaan.

Vaaliradion toteutuksesta vastaavat viestintäoppilaitokset ja Helsingin kaupunki. Kahden viikon aikana toimijat tuottavat kanavalle kattavan paketin ajankohtaisia ja kiinnostavia aiheita eduskuntavaaleista ja politiikasta. Ensimmäisellä viikolla Vaaliradiossa keskustellaan muun muassa opiskelijoiden asemasta ja oikeuksista, sananvapaudesta sekä seksuaalivähemmistöistä.

Vaaliradion aamulähetykset arkisin kello 8-12 tuotetaan Metropolia Ammattikorkeakoulun studiossa. Aamuohjelmassa Vallan vahtikissat tavataan päivän vieras, pidetään vaalitentti ja osuudessa Politiikka for Dummies väännetään päivittäin rautalangasta kansankielelle joku keskeinen politiikkaan tai vaaleihin liittyvä käsite.

Vaaliradion päivät radioidaan Helsingin keskustasta Kirjasto 10:stä otsikolla Kirjastossa hiljaisuus!. Ensi keskiviikkona tarjoillaan Suomen PENin vaalipaneeli kello 17-19. PENin vaalipaneelin otsikko on Vihapuhe ja sananvapaus. Mukana keskustelemassa on muiden muassa oikeusministeri Tuija Brax.

Iltapäivät lähetetään Laajasalon opistosta. Iltapäivissä kuullaan pakinoita, ehdokashaastatteluja sekä poliittista musiikkia. Torstai-iltapäivän vaalikeskustelussa noin kello 15.15 teemana on seksuaalivähemmistöt.

Kahden viikon pituisella, nuorille suunnatulla radioprojektilla tuetaan kansalaisoikeuksien toteutumista, demokratiaa ja sananvapautta. Vaaliradio hyödyntää aktiivisesti myös sosiaalisen median palveluja, kuten Twitteriä ja Facebookia.

Mediamonitori