Myös Anvian teräväpiirtoverkkoon uusia lupia

kirjoittanut

kategoriassa

Anvia-logoValtioneuvoston tv-lupapainotteinen yleisistunto toi ohjelmistolupia myös Anvian teräväpiirtoverkkoon. UHF-taajuuksilla Digitan mastoista lähettävä Anvia sai viime vuonna verkkotoimiluvat pääkaupunkiseudulla näkyvälle kanavanippu G:lle sekä valtakunnalliselle nipulle F. Valtioneuvosto myönsi verkkoihin sekä teräväpiirto-ohjelmistolupia että normaalilähetysten lupia.

Kanavanippuun F ohjelmistoluvan saivat Discovery Communications Europe Limited (Discovery HD Showcase), Eurosport S.A. (Eurosport HD), MTV Oy (MTV3 HD) ja Sanoma Television Oy (Nelonen HD). Lisäksi Yleisradion uudelle teräväpiirtokanavalle varattiin tilaa tästä kanavanipusta. YLE:n hallintoneuvosto päätti tällä viikolla, että yhtiö käynnistää oman teräväpiirtokanavan TV1:n ja TV2:n ohjelmistoista.

Anvian F-nipussa normaalilähetyksille luvan saivat BBC World News Limited (BBC World) ja Nonstop Television Ab (Silver SD).

Pääkaupunkiseudun kattavassa G-nipussa voivat aloittaa kaksi lupaa saanut Discovery  (Discovery Channel ja Animal Planet), ranskalainen France24-uutiskanava ja SBS Finland Oy:n Radio City TV.

Valtioneuvostolta irtosi ohjelmistolupa myös Seinäjoella näkyvälle Seinäjoki TV:lle, joka on yksityishenkilöiden omistama paikallis-tv. Kanava on lähettänyt tilapäisellä ohjelmistoluvalla, mutta uuden toimiluvan ansiosta kanavan tarjonta lisääntyy.

Uudet ohjelmistoluvat ovat voimassa 1.4.2011-31.12.2016.

Mediamonitori – Valtioneuvosto