DNA:lle uusi HD-verkkolupa

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoKahta teräväpiirtoverkkoa operoiva DNA Oy sai torstaina valtioneuvostolta verkkotoimiluvan uudelle VHF C -kanavanipulle. Yhtiö on lähettänyt teräväpiirtolähetyksiä VHF-taajuuksilla kanavanipuissa A ja B. Uusi kanavanippu VHF C kattaa kaksi kolmasosaa Suomesta Pohjois-Suomeen saakka. DNA:n uusi verkko lisää maamme teräväpiirtoverkkokapasiteettia merkittävästi.

Lupa astuu voimaan 1.4.2011 ja se on voimassa vuoden 2016 loppuun. Uuden verkon kautta tulevat lähettämään teräväpiirtolähetyksiä MTV Oy:n Canal+Series HD ja Sanoma Entertainment Finlandin urheilukanava 4 Pro 2 HD.

Samassa verkossa normaalilähetyksiä tulevat lähettämään NGC Europe Limited (National Geographic), Sanoma Entertainment Finland Oy (Nelonen Kino, Nelonen Maailma ja Nelonen Perhe), URHOtv Oy (URHOtv), Eurosport S.A. (Eurosport), Nonstop Television AB (Showtime) , Networks Ab (Nickelodeon) ja Discovery Networks Nordic (Discovery). Valtioneuvosto myönsi ohjelmistoluvat kanaville torstaina.

DNA ilmoittaa ulottavansa uuden VHF C -nipun kattamaan noin 80 prosenttia väestöstä viimeistään ensi vuoden loppuun mennessä. Uuden verkon rakennustyöt aloitetaan heti ja samalla laajennetaan tämän vuoden alussa käyttöönotettuja VHF-verkkoja A ja B.

– DNA on Suomen suurin kaapelitelevisiotoimija ja meillä on vahva asema myös Suomen maksutelevisiomarkkinoilla. Valtakunnallinen antenniverkko varmistaa asemamme johtavana tv-toimijana. Nyt tehtyjen toimilupapäätösten ansiosta pystymme tarjoamaan myös antenniverkossa erittäin houkuttelevan kokonaisuuden katsotuimpia maksutelevisiokanavia ja lisänä huippukanavat teräväpiirtona, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen.

Mediamonitori – Valtioneuvosto